Όλγα Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υπερασπίζεται την δημόσια υγεία (Βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σημεία συνέντευξης της Γραμματέως της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Όλγας Γεροβασίλη στο ‘Mega Σαββατοκύριακο’ και στους Ν. Σιωμόπουλο -Σ. Γκαντώνα

 Κατ’ αρχάς, ξεκινώ και από αυτό το βήμα, με την παρότρυνση προς όσους συμπολίτες μας δεν έχουν εμβολιαστεί, να σπεύσουν να το κάνουν. Για να διαφυλάξουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Η άποψή μου αυτή ταυτίζεται και με την ιδιότητά μου ως ιατρού και ως πολιτικού.

Εξ αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στήριξε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στον τομέα της υγείας. Αυτό με το οποίο διαφωνούμε σήμερα είναι το μέτρο, η ποινή της απώλειας εργασίας την οποία επιβάλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι μέτρο ακραίο, απάνθρωπο και δυσανάλογο.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έκανε τίποτα για να πείσει. Δεν είχε σχέδιο ούτε σε αυτό το κρίσιμο πεδίο.  Όφειλε να έχει οργανώσει στοχευμένες καμπάνιες σε συγκεκριμένες ομάδες κοινού που για διαφορετικούς και σύνθετους λόγους έχουν ενστάσεις για το εμβόλιο. Θα όφειλε επίσης να αναγνωρίσει τις αντιφάσεις της στην διαχείριση της πανδημίας, να ασκήσει αυτοκριτική για τη σύγχυση και την ανασφάλεια που δημιουργήθηκε στους πολίτες από όσα κατά καιρούς έχουν ακουστεί  από στόματα υπουργών που απευθύνονταν στους πολίτες ως ‘διακεκριμένοι επιστήμονες’-και ένα παράδειγμα που ανακαλώ αυτή τη στιγμή είναι οι χειρισμοί με το Astra Zeneca, που τορπίλισαν σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή, την εμπιστοσύνη των πολιτών και συνεπώς την οικοδόμηση του τείχους ανοσίας.  Και φυσικά δεν μπορώ να παραλείψω τα επανειλημμένα success stories, τα διαγγέλματα νίκης επί της πανδημίας, τη συνεχή μετακύλιση ευθυνών στους πολίτες και τις κενές υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη.

Σε κάθε κακό χειρισμό η μπάλα επέστρεφε στους πολίτες δια της οδού της ατομικής ευθύνης. Όμως η ευθύνη του κράτους για την υγεία και τη ζωή των πολιτών ήταν και παραμένει ακέραιη στο ίδιο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο λειτουργεί και η προσωπική ευθύνη του καθενός πολίτη να εμβολιαστεί για τον εαυτό της/του και για να χτιστεί το τείχος ανοσίας, ώστε να θωρακιστεί ο πληθυσμός. Η προσωπική ευθύνη παρουσιάζει ρωγμές όταν απουσιάζουν η κρατική ευθύνη και η πειθώ.

Δεν μπορεί όμως μία κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται την υγεία και τη ζωή των πολιτών και να δρα βλαπτικά και τιμωρητικά εναλλάξ!  Και η εγκατάλειψη του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι μία πράξη βλαπτική. Η υπουργοποίηση Πλεύρη -ενός ανθρώπου που κατά  τις δικές του δηλώσεις δεν αγαπά τους ανθρώπους- στη θέση του υπερασπιστή της υγείας όλων, της δημόσιας υγείας, τι είναι αλήθεια; 

Αναλυτικά οι δηλώσεις της στο βίντεο:

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τι σημαίνει “υπερασπίζομαι τα δικαιώματα” σήμερα;

*ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Το 1953, την εποχή της «καχεκτικής δημοκρατίας», όταν το διαβόητο παρασύνταγμα...

Σκάνδαλο διαρροής emails: Πρόστιμα ύψους 440.000 € σε ΥΠΕΣ και στην Ασημακοπούλου

Πρόστιμα συνολικού ύψους 440.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών και...

Παναθηναϊκός: Μεγαλειώδης υποδοχή του πρωταθλητή Ευρώπης σε Ελ. Βενιζέλος και ΟΑΚΑ (BINTEO)

Θερμή υποδοχή στους πρωταθλητές Ευρώπης επιφύλαξαν στην Αθήνα χιλιάδες...

Ο ρόλος της ελληνικής αριστεράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σε αυτές τις εκλογές δεν μας θυμίζουν πολλά ότι...
Διαφήμιση