Ψίχουλα και κοροϊδία με την ακρίβεια εκτός ελέγχου

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Δεν έφταναν τα ψέματα για την πανδημία, ξεκίνησαν και τα ψέματα για την ακρίβεια. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μια κυβέρνηση που παραπέει πλέον, βρίσκεται αντιμέτωπη με την οργή των πολιτών που βλέπουν να εξανεμίζεται το εισόδημά τους από τον πληθωρισμό. Και πάντα ο πληθωρισμός πλήττει αρχικά τα χαμηλά στρώματα και στη συνέχεια ανέρχεται στα υψηλά.

Κύριος στόχος της ακρίβειας αποτελούν οι εργαζόμενοι. Κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντί να τους στηρίξει ουσιαστικά, τους πετάει ψίχουλα με μπόλικες επικοινωνιακές μπαρούφες. Το βασικό δόγμα του παραμένουν οι προσδοκίες που μοιράζει, θεωρώντας πως καλύπτεται με αυτόν τον τρόπο η παντελής έλλειψη του κοινωνικού κράτους.

Την εβδομάδα που πέρασε έδωσε υποσχέσεις για αύξηση του κατώτατου μισθού και τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα το μετέδωσαν με πανηγυρισμούς. Όμως ο κ. Μητσοτάκης είχε ξεχάσει κάτι: δεν προσδιόρισε το ποσοστό της αύξησης!

Η Ελλάδα περνάει τον βαρύτερο ενεργειακά χειμώνα εδώ και χρόνια. Δεν υπάρχει τίποτα από την κυβέρνηση που να προστατεύει τα εισοδήματα των νοικοκυριών. Χιλιάδες οικογένειες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ιλιγγιώδεις αυξήσεις των λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου. Ήδη φαίνεται ότι το χρέος των νοικοκυριών θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες και θα προστεθεί στο χρέος που ήδη έχει προκύψει μέσα στην πανδημία. Η κατάσταση επιβαρύνεται από τον αντεργατικό νόμο Χατζιδάκι που ψηφίστηκε το προηγούμενο διάστημα. Η φτηνή και ελαστική εργασία, σε συνδυασμό με την προνομιακή για τους εργοδότες ευκολία των απολύσεων, προκαλεί ένα κλίμα ανασφάλειας, δημιουργώντας ανυπόφορες καταστάσεις για την κοινωνική συνοχή.

Βρισκόμαστε πλέον μπροστά σε μια νέα φτωχοποίηση του πληθυσμού και ο πρωθυπουργός παρακολουθεί αμέτοχος και ανέμελος την κατάσταση. Τα βάρη μεταφέρονται στους πιο αδύναμους για μια ακόμη φορά. Η λογική της κυβέρνησης είναι η υποστήριξη στους λίγους και ισχυρούς. Οι δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη δεν του επιτρέπουν να απαγκιστρωθεί από τις νεοφιλελεύθερες συνταγές που – ειδικά – σε περιόδους κρίσεων αποδεικνύονται καταστροφικές για την κοινωνία, αλλά και για την οικονομία.

Πιστεύει ότι με την κοροϊδία των πολιτών θα καταφέρει να επικρατήσει. Οι επικοινωνιακοί ελιγμοί, η τυφλή στήριξη που απολαμβάνει από τα ΜΜΕ και η προσωπική του ανευθυνότητα συγκροτούν ένα μείγμα αμετροέπειας, αναλγησίας και αδιαφορίας για ό,τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. 

Πηγή: Γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αποκάλυψη των New York Times: Ο τιμοκατάλογος της Intellexa για το Predator

Απανωτές είναι οι αποκαλύψεις των New York Times για...

Πρωτοφανές! Ο Μητσοτάκης «δραπέτευσε» από τη Βουλή χωρίς να απαντήσει στον Τσίπρα

Πρωτοφανές αντικοινοβουλευτικό ρεσιτάλ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ερμήνευσε τον κανονισμό της...

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Αν αποδειχτεί ότι ψεύδεστε για τις υποκλοπές, θα παραιτηθείτε;»

Καταπέλτης ο Αλέξης Τσίπρας στην πρωτολογία του στην Ολομέλεια...

Βουλή: Ψέματα και κινδυνολογία από τον πρωθυπουργό για τις παρακολουθήσεις 

Με το βλέμμα στο... μέλλον η ομιλία του πρωθυπουργού...
Διαφήμιση