«Φοβική» η εκπροσώπηση του ΚΙΝΑΛ στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σημειολογικά, αλλά και πολιτικά, έχει το ενδιαφέρον του:

Ο Νίκος Ανδρουλάκης όρισε τον εκπρόσωπο Τύπου του ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μάντζιο να εκπροσωπήσει το Κίνημα Αλλαγής και να απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους του στο Συνέδριο του κόμματος.

Ούτε τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Μιχάλη Κατρίνη, ούτε (ως η παράδοση επιβάλλει) τον Γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη, ούτε τον Κώστα Σκανδαλίδη, ούτε έναν από τους πλέον στενούς του συνεργάτες, όπως πχ είναι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Η διαπίστωση δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο του Δημήτρη Μάντζιου, που δείχνει να εξελίσσεται σε μια σημαντική μονάδα δια τη Χαριλάου Τρικούπη. Έχει να κάνει με τη θεσμική υποβάθμιση της παρουσίας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στο Συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γεγονός που εκτός από ότι αποτελεί ένα μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη πως δεν θα υποκύψει στα (υπαρκτά) διλήμματα περί κυβερνητικών συνεργασιών, δείχνει και μια «φοβικότητα» της Χαριλάου Τρικούπη απέναντι σε ουσιαστικές συζητήσεις για το μέλλοντης χώρας και μια περιχαράκωση στα δικά της όρια.

Να υπενθυμίσουμε πως ιστορικά το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπούνταν στα Συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γραμματέα του, ενώ έχει μείνει στην ιστορία που ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης το 1996 είχε παραστεί ο ίδιος και είχε μιλήσει στο Συνέδριο του Συνασπισμού.

*Του Βασίλη Σκουρή από την στήλη “Παιχνίδια Εξουσίας” στο ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Σκέρτσος από άλλον πλανήτη: «Σχετικά φθηνή χώρα» η Ελλάδα

Η χθεσινή δημοσίευση του Άκη Σκέρτσου για την ακρίβεια, τους μισθούς...

ΠΑΣΟΚ: Σχεδιάζεται κοινή αντιπρόταση απέναντι σε αυτήν του Ανδρουλάκη

*Του Νίκου Λιονάκη - Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει να...
Διαφήμιση