Φθορά μη αναστρέψιμη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Έχει χάσει τον μπούσουλα η κυβέρνηση; Ή μήπως κάνει ακριβώς αυτά που θέλει να κάνει, αλλά δεν ξέρει να τα δικαιολογήσει; Η δήλωση του πρωθυπουργού για τις ΜΕΘ δεν ήταν δήλωση επιστημονικής ασχετοσύνης. Ήταν επιλογή ώστε να κρυφτεί πίσω από επιστημονική ασχετοσύνη η σταθερή πρόθεση της κυβέρνησης να μην ενισχύσει σε καμία περίπτωση το ΕΣΥ. Γιατί αυτό είναι η απαίτηση των ιδιωτών της Υγείας. Το λένε άλλωστε ο ένας μετά τον άλλον οι υπουργοί από το δεύτερο lockdown.

Η διαφορά είναι ότι πράγματα που η κυβέρνηση πέταγε δεξιά και αριστερά και έτρεχε να τα μαζέψει, τώρα εκφωνούνται διά του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης καλεί, παραμονές εορτών, τους εργοδότες σε μαζικές απολύσεις ανεμβολίαστων. Το ότι η κυβέρνηση έχει πάρει ήδη υγειονομικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους τους είναι αδιάφορο. Υποδεικνύει μάλιστα τη μορφή απόλυσης που μπορεί να καλύπτεται από την εργασιακή νομοθεσία και τους υπενθυμίζει διακριτικά ότι στα δικαστήρια θα τους προστατεύσει ο νόμος Χατζηδάκη.

Κανονικά η πρώτη που έπρεπε να τον πάρει με τις λεμονόκουπες είναι η ίδια η αγορά. Δεν της έφτανε η μετάλλαξη Όμικρον, έχει και τον υπουργό Ανάπτυξης να καλλιεργεί κλίμα απολύσεων χριστουγεννιάτικα.

Τέλος, στο άλλο μέτωπο, η κυβέρνηση απειλεί με πρόστιμα 100 ευρώ τον μήνα ανθρώπους στους οποίους προσφέρει 250 ευρώ κοινωνικό μέρισμα επειδή δεν τα βγάζουν πέρα. Και από τους οποίους έφαγε τα αναδρομικά. Και για να διαχειριστεί τη γενικευμένη δυσαρέσκεια, φορτώνει την αποτυχία του πολυδιαφημισμένου «προγράμματος Ελευθερία» στον «λαϊκισμό του Τσίπρα», ο οποίος κάνει κοστολογημένες προτάσεις για την αποσυμφόρηση στα σχολεία και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Η κυβέρνηση μπαίνει σε μια τροχιά μη αναστρέψιμης φθοράς. Το πόσο γρήγορα θα καλυφθεί το κενό και θα διαμορφωθεί στέρεη προοπτική εναλλακτικής διακυβέρνησης είναι πλέον θέμα της αντιπολίτευσης.

* Το κύριο άρθρο στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ” της Κυριακής

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

21η Απριλίου 1967 / «Η Ιστορία κάτι χρωστάει στα θύματα της χούντας και στις οικογένειές τους»

*Συνέντευξη του συγγραφέα Δημήτρη Βεριώνη στον Δημήτρη Κανελλόπουλο -...

Έτσι μας φόρτωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζημιά 42,4 € από τις τράπεζες

*Της Μαριάννας Τόλια - Η κυβέρνηση πανηγύρισε για τα...
Διαφήμιση