Τσίπρας: Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας γιατί ο κ. Μητσοτάκης ούτε θέλει ούτε μπορεί

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο λαός σώζει τον λαό, λέει ένα παλιό τσιτάτο που τείνει να επιβεβαιώνεται συχνά μέσα στην Ιστορία. Ιδίως όταν οι κυβερνήσεις σηκώνουν τα χέρια ψηλά, αδυνατώντας να προσφέρουν στήριξη, να δείξουν αποτελεσματικότητα και να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη. Στην περίπτωση της Ν.Δ., έχουμε μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που ούτε θέλουν ούτε μπορούν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν μπροστά στη νέα επέλαση της πανδημίας, κάτι που επαναφέρει σε κάθε του παρέμβαση ο Αλέξης Τσίπρας.

Από τη Λάρισα και τον Βόλο όπου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε νέα δεδομένα, περνώντας από τη σκληρή αντιπολίτευση της καταγγελίας και της αποκάλυψης της ανικανότητας και των κυβερνητικών ευθυνών στην ανάληψη πρωτοβουλιών. “Είναι καιρός να πάρουμε στα χέρια μας την τύχη μας”, τόνισε υπογραμμίζοντας ότι πολίτες και κόμματα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να σταματήσουν τον κατήφορο, καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη “δεν πρόκειται να μας ακούσει. Ούτε θέλει ούτε μπορεί”.

Επαφές με τη δημοκρατική αντιπολίτευση, τα συνδικάτα και την Αυτοδιοίκηση

Έτσι, αναμένεται άμεσα να ξεκινήσει επαφές με τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης -σε αυτήν δεν εντάσσεται το κόμμα Βελόπουλου, που υιοθετεί τον ανορθολογισμό, διευκρινίζουν από την Κουμουνδούρου- παραμερίζοντας τις επιμέρους διαφορές προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος για την αντιμετώπιση της πανδημίας ώστε να σωθούν όσες περισσότερες ζωές είναι δυνατόν. Σε αυτό το πλαίσιο και ιδιαίτερα όσον αφορά την ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα επιδιώξει επαφές με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με συνδικάτα και συλλογικότητες εργαζομένων και με εκπροσώπους των άλλων παραγωγικών δυνάμεων. “Από τον κ. Μητσοτάκη δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα καλό. Να ανοίξουμε τον δρόμο που μπορεί να μας βγάλει από τα σημερινά αδιέξοδα”, υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται σε διαρκή επαφή με ειδικούς και επιστήμονες προκειμένου να έχει σαφή εικόνα της πορείας της πανδημίας, των επιδημιολογικών δεικτών, των δεδομένων και των εκτιμήσεων. Ακόμα και χωρίς τον άγνωστο μέχρι στιγμής παράγοντα της πολύ πιο μεταδοτικής νέας μετάλλαξης, που οδήγησε σε πανευρωπαϊκούς περιορισμούς εισόδων από τη Νότια Αφρική, οι πιο μετριοπαθείς προβλέψεις δείχνουν κορύφωση του νέου πανδημικού κύματος στα μέσα Δεκεμβρίου. Άλλες δεν αποκλείουν αυτό να συμβεί ακόμα και μέσα στην περίοδο των εορτών.

Μέτρα τώρα, αλλιώς έρχονται μαύρα Χριστούγεννα

Με τον κλοιό των γενικών λοκντάουν να σφίγγει στην Ευρώπη, αυτό που φοβούνται στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι ότι η αδράνεια και η ανικανότητα της κυβέρνησης να λάβει ουσιαστικά μέτρα θα οδηγήσει σε ένα νέο καταστροφικό και αναποτελεσματικό λοκντάουν, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για το αντίθετο. Και μάλιστα με το ΕΣΥ να βρίσκεται σε συνθήκες πολέμου. “Τον καλώ από τώρα να σχεδιάσει ώστε να μην κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα με εκατοντάδες θανάτους καθημερινά και με ανθρώπους να πεθαίνουν διασωληνωμένοι πρόχειρα, ακόμα και σε ράντζα. Αυτή θα είναι η εικόνα αν δεν πάρει μέτρα. Και θα έχει απόλυτη την ευθύνη”, τόνισε από το νοσοκομείο του Βόλου ο Αλ. Τσίπρας.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ακόμη ότι ο Κ. Μητσοτάκης βρίσκεται εγκλωβισμένος στις επιλογές του αφενός και αφετέρου στην ατολμία του να αναλάβει το πολιτικό κόστος. Συνδυασμός που οδηγεί σε αδράνεια που μπορεί να οδηγήσει σε νέα τραγωδία. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τον Νοέμβριο σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, “ο εθνικός ψεύτης”, όπως τον χαρακτηρίζει ο Ν. Ηλιόπουλος, να εγκαλεί τον Αλ. Τσίπρα για στείρες καταγγελίες και έλλειψη προτάσεων, ωστόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναφέρει σε κάθε ευκαιρία τα μέτρα που ζητάει να ληφθούν έστω και την ύστατη στιγμή:

Ανοίξτε τον ιδιωτικό τομέα να δεχτεί Covid περιστατικά. Επιτάξτε ιδιωτικά νοσοκομεία, τα οποία κερδίζουν πελατεία την ώρα που στα δημόσια ο κόσμος διασωληνώνεται εκτός ΜΕΘ και κλείνουν χειρουργεία. Να μπει τέλος στον παραλογισμό της προϋπόθεσης να νοσήσει το 50%+1 για να κλείσει μια σχολική τάξη, την ώρα που το 25% των κρουσμάτων είναι παιδιά. “Δεν προτείνουμε να κλείσουν τα σχολεία. Προτείνουμε να κλείνει η τάξη για 3-4 ημέρες στο πρώτο κρούσμα. Και τα παιδιά να επανέρχονται την τέταρτη μέρα με αρνητικό μοριακό τεστ”, ξεκαθαρίζει ο Αλ. Τσίπρας.

Σταματήστε την ψηφοθηρική αντιμετώπιση με τις εκκλησίες και την αστυνομία. Για να μην τα βάλει με λίγους φανατικούς ψηφοφόρους του, ο Κ. Μητσοτάκης αφήνει απροστάτευτους τους πιστούς. Δεν είναι δυνατόν να κάνει έλεγχο πιστοποιητικού εμβολιασμού ένας ανεμβολίαστος αστυνομικός. Ακόμα και τώρα, να διοργανωθεί από κοινού μια μεγάλη εκστρατεία πόρτα – πόρτα για τους άνω των 65 ανεμβολίαστους πολίτες, σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση, το Βοήθεια στο Σπίτι, τοπικούς φορείς.

Η νέα μετάλλαξη επιβεβαιώνει την ανάγκη για άρση της πατέντας

Η νέα μετάλλαξη που απειλεί τον κόσμο έρχεται να επιβεβαιώσει τη θέση που υποστήριξε από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την άρση της πατέντας των εμβολίων. Μόλις την Πέμπτη άλλωστε, το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της προσωρινής άρσης των πατεντών, με θλιβερή εξαίρεση τους ευρωβουλευτές της Ν.Δ. “Από την πρώτη στιγμή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστήριζε ότι, σε συνθήκες πανδημίας αν δεν είμαστε όλοι ασφαλείς, δεν είναι κανείς. Η μετάλλαξη Δ ‘γεννήθηκε’ στην Ινδία. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα επικίνδυνη μετάλλαξη από τη Νότια Αφρική. Πριν από λίγες μέρες το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της άρσης της πατέντας των εμβολίων για την πανδημία. Οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. καταψήφισαν το σχετικό ψήφισμα. Όσοι αντιμετωπίζουν το εμβόλιο ως εμπόρευμα και αρνούνται την άρση της πατέντας, εγκληματούν κατά της ανθρώπινης ζωής”, σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

* Ρεπορτάζ του Σπύρου Ραπανάκη στην “ΑΥΓΗ” της Κυριακής

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αποκάλυψη των New York Times: Ο τιμοκατάλογος της Intellexa για το Predator

Απανωτές είναι οι αποκαλύψεις των New York Times για...

Πρωτοφανές! Ο Μητσοτάκης «δραπέτευσε» από τη Βουλή χωρίς να απαντήσει στον Τσίπρα

Πρωτοφανές αντικοινοβουλευτικό ρεσιτάλ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ερμήνευσε τον κανονισμό της...

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Αν αποδειχτεί ότι ψεύδεστε για τις υποκλοπές, θα παραιτηθείτε;»

Καταπέλτης ο Αλέξης Τσίπρας στην πρωτολογία του στην Ολομέλεια...

Βουλή: Ψέματα και κινδυνολογία από τον πρωθυπουργό για τις παρακολουθήσεις 

Με το βλέμμα στο... μέλλον η ομιλία του πρωθυπουργού...
Διαφήμιση