Το τελευταίο μίλι

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μετά τις πυρκαγιές που άφησαν μόνο στάχτες στη βόρεια Εύβοια και την Αττική, η επιτελική κυβέρνηση υποστήριξε πως το πρόβλημα ήταν στον επιχειρησιακό και πολιτικό συντονισμό και στα νέα δεδομένα της κλιματικής κρίσης που η υπάρχουσα δομή της Πολιτικής Προστασίας δεν λαμβάνει υπόψη. Συστάθηκε λοιπόν νέο υπουργείο, με επικεφαλής μάλιστα τον μπαρουτοκαπνισμένο Ευρωπαίο επίτροπο Στυλιανίδη.

Την Τετάρτη στο υπουργικό συμβούλιο ο, εξαφανισμένος την ώρα της κρίσης, πρωθυπουργός με μια προσχηματική συγγνώμη χωρίς παραιτήσεις μίλησε ξανά για σημαντικά προβλήματα στον συντονισμό του κρατικού μηχανισμού. Με λίγα λόγια, οι τυμπανοκρουσίες του Σεπτεμβρίου δεν ήταν παρά ακόμα μία επικοινωνιακή φούσκα που μέσα της έκρυβε την παταγώδη αποτυχία του επιτελικού κράτους.

Κάθε κρίση που ξέσπασε στη βάρδια του Κυριάκου Μητσοτάκη εξελίχθηκε σε καταστροφή και σε εφιάλτη για τους πολίτες. Πανδημία, ακρίβεια, χιονιάδες, πλημμύρες, πυρκαγιές. Το επιτελικό κράτος πότε καίγεται σαν ξερό κλαρί, πότε θάβεται στο χιόνι, πότε πνίγεται στα νερά.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί μα κυρίως δεν θέλει να προστατέψει την κοινωνία. Μια κυβέρνηση που εκλέχθηκε με σημαία την ασφάλεια έχει αναδειχθεί στον νούμερο ένα παράγοντα ανασφάλειας και φόβου για τους πολίτες. Αν μια έγνοια έχει το επιτελικό κράτος, είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ίδιων και των χορηγών τους. Δεν θέλουν να προστατέψουν τους πολίτες γιατί δεν τους ενδιαφέρει.

Μια υποκριτική συγγνώμη ή 2.000 ευρώ χαρτζιλίκι θαρρούν πως αρκούν για να εξαγοράσουν τη σιωπή και την ανοχή.  Έτσι έχουν μάθει.  Όμως η υπομονή τελειώνει, η αντοχή εξαντλείται, η οργή φουσκώνει.

Ξέρει όμως καλά ότι η πρωτοβουλία Τσίπρα να τον στριμώξει στα σχοινιά δρομολογεί εξελίξεις. Και από την ψήφο δυσπιστίας της κοινωνίας κανείς δεν γλίτωσε ποτέ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βαδίζει το τελευταίο μίλι.

*Το κύριο άρθρο στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ” της Κυριακής

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ο Αλέξης Τσίπρας προτείνει για τη χώρα νέο παραγωγικό μοντέλο σε ευρωπαϊκά πρότυπα

Στην Λάρισα περιόδευσε χθές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ –...

“Δεν είμαστε όλοι ίδιοι” / Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στα fake news για την Αθηνά Λινού

Προσπαθούν να μετατοπίσουν τη συζήτηση που έχει φουντώσει μετά...

«Στα λαδάδικα πουλάνε αυτό που θες»…

*Γράφει ο Θύμιος Γεωργόπουλος - Εσχάτως -μετά την κάλπη...

Σαν τραπουλόχαρτο καταρρέει το δημόσιο σύστημα υγείας!

*Του Σπύρου Κυριάκη - Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν...
Διαφήμιση