Το λάθος τους να ανοίξουν τα σχολεία – Αύξηση κρουσμάτων 39% στους μαθητές

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Οι φόβοι των ειδικών για μεγάλη διασπορά του κορονοϊού μετά το άνοιγμα των σχολείων μοιάζουν να επιβεβαιώνονται, καθώς τα κρούσματα που αφορούν σε παιδιά αυξήθηκαν σημαντικά, σύμφωνα με τα δεδομένα του ΕΟΔΥ που παρουσιάζονται κάθε Τετάρτη.

Ειδικότερα, την εβδομάδα αναφοράς (9/1-16-1), το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 36.300, αποτελώντας το 25% (39% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων.

Οι ειδικοί είχαν εξαρχής κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά τις γιορτές, στον απόηχο της μετάλλαξης Ομικρον που εξαπλώνεται ραγδαία στη χώρα, ενώ τα κρούσματα είναι σε υψηλά επίπεδα και το ΕΣΥ πιέζεται ασφυκτικά.

Κατά τη διάρκεια των εορτών, οι μολύνσεις στα παιδιά ήταν μειωμένες, με βάση τα δεδομένα του ΕΟΔΥ. Ωστόσο, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, είχε καταγραφεί μικρή αύξηση των περιστατικών Covid σε νεαρές ηλικίες. Συγκεκριμένα, τα περιστατικά αφορούσαν στο 18% του συνόλου των κρουσμάτων, με τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από τις πρώτες ημέρες της επιστροφής των μαθητών στα θρανία.

Τώρα όμως, το ποσοστό των παιδιών που νοσούν με τον ιό «εκτοξεύθηκε» στο 25%, τη στιγμή που διανύουμε την δεύτερη εβδομάδα μετά το άνοιγμα των σχολικών μονάδων.

Δείτε το διάγραμμα του ΕΟΔΥ με το ποσοστό των κρουσμάτων ατόμων ηλικίας 4-18 ετών στο σύνολο των κρουσμάτων COVID-19 ανά επιδημιολογική εβδομάδα αναφοράς:

Το διάγραμμα της εβδομάδας (3/1-9/1)

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

*Γράφει ο Γιάννης Κωνσταντινίδης - Ο υπέρλαμπρος σταρ της...

Οι 100 μέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ο αρνητικός απολογισμός των πολιτών

Ίσως καμία κυβέρνηση των μεταπολιτευτικών δεκαετιών, μετά από μια...

Ομόφωνα ένοχος και στο Εφετείο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της Καρολάιν

Ομόφωνα ενοχος ο Μπαμπης Αναγνωστόπουλος, όπως πρωτοδίκως, για τη...

Γ. Μυλόπουλος: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα για το Μετρό της Θεσσαλονίκης

Την πλήρη διάψευση των κυβερνητικών δηλώσεων για την ολοκλήρωση...
Διαφήμιση