Το κουλούρι, κολάρο!

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

* Γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Τέτοιος είναι! Δεν ντρέπεται να τον καταδιώκει η αποκάλυψη ότι έκανε το πόθεν έσχες του χαρτί κουζίνας να σκουπίζονται οι ξεπλυμένες εταιρείες – μπάμπουσκες και τα άπλυτα ιδιωτικά συμφωνητικά της συζύγου του, κι αντί μόνος του να ζητήσει παρέμβαση του εισαγγελέα, απαντά με ανοησίες, ψέματα πάνω στα ψέματα, κατάπλασμα Καλογρίτσα διά πάσαν νόσο και απάτη. Και λάσπες για τον δράστη του ρεπορτάζ επίμονο δημοσιογράφο. Και για τον Τσίπρα. Για την ταμπακιέρα με γαλλική επιγραφή και ελληνική πατέντα όμως, κουβέντα.

Τέτοιος είναι! Πανηγυρίζει γιατί χαρίζει στους εργαζόμενους του βασικού μισθού ένα κουλούρι την ημέρα, κι αυτό μισοφαγωμένο από την εφορία και τις κρατήσεις. Μικτό. Και μας εξηγεί ότι η κίνηση αυτή είναι συμβολική. Συμβολίζει δηλαδή την αγάπη του για την εργατική τάξη, την οποία μπορεί να έδεσε χειροπόδαρα με το εργασιακό, να παραδίνει τις συντάξεις και τα σπίτια της στα όρνεα με το ασφαλιστικό και το πτωχευτικό, να τη στέλνει στην ανασφάλεια και την ανεργία, αλλά δεν την ξεχνάει όταν μοιράζει ξεροκόμματα.

Τέτοιος είναι! Δρα ως εθνικός χαφιές που επειδή δεν του αρέσουν τα φρονήματα ενός ανθρώπου, ο οποίος έχει σώσει εκατοντάδες συνανθρώπους μας, υποβάλλει την Πρόεδρο στο ρεζιλίκι να αναιρέσει την παρασημοφόρησή του, που είχε αποφασίσει και ανακοινώσει. Δείχνοντας έτσι στο πανελλήνιο πόσο στο αλισβερίσι με τους ακροδεξιούς του κόμματός του δεν έχει πρόβλημα να ευτελίζει πολιτικά, θεσμικά και ηθικά, ως τουλάχιστον υποτακτική του, ακόμα και την εκπρόσωπο της κορυφαίας πολιτειακής εξουσίας.

Τέτοιος είναι. Δεν διστάζει να αφήσει δεκάδες χιλιάδες παιδιά έξω από τα ΑΕΙ, για να τα παραδώσει στην Παιδεία της κερδοσκοπίας. Να στείλει ειδικό αστυνομικό σώμα στα κολοβά από την πολιτική και τους νόμους του πανεπιστήμια. Να προσλαμβάνει αστυνομικούς αντί για γιατρούς και δασκάλους. Να προαναγγέλλει -λάβετε θέσεις!- λουκέτο σε νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας. Να κλείνει το μάτι στην ελίτ της κομπίνας και την πόρτα σε ό,τι απέμεινε από το κοινωνικό κράτος. Να διαψεύδουν κάθε μέρα οι πράξεις τα λόγια του.

Τέτοιος είναι. Και τέτοια θα κάνουν κι αυτός και τα λευκά κολάρα που στηρίζει και τον στηρίζουν μέχρι να του φορέσει ο κόσμος της δουλειάς το κουλούρι κολάρο…

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει ασυλία με μνημονιακή τροπολογία σε στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ

*Του Κώστα Πουλακίδα - Με μνημονιακού ύφους τροπολογία η...

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τσουχτερές τιμές στα νέα «πράσινα» τιμολόγια – Οι τιμές των προμηθευτών

Μεγάλες αποκλίσεις στις προσφορές των προμηθευτών για το "πράσινο"...

Ο Χρήστος Ράμμος καταγγέλλει: Προσπάθειες να εμποδιστούν οι έλεγχοι της ΑΔΑΕ – Απειλές από όργανα του κράτους

Την προσπάθεια να εμποδιστούν οι έλεγχοι της ΑΔΑΕ, καθώς και σοβαρά ζητήματα...

Υποσχέσεις Μητσοτάκη από την COP28 για μετάβαση στην «πράσινη» ενέργεια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε για άλλη μια φορά...
Διαφήμιση