Την άρση βουλευτικής ασυλίας του Νίκου Παππά ψήφισαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Κατά ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Νίκου Παππά ψήφισαν στη Βουλή 175 βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής, μετά από μήνυση του Θάνου Δημάδη για συκοφαντική δυσφήμιση για την υπόθεση των μεταμφιεσμένων δημοσιογράφων στη Νέα Υόρκη.

Κατά της άρσης της ασυλίας ψήφισαν 101 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, ενώ υπήρξε και ένα «παρών» από την ανεξάρτητη βουλευτή Κωνσταντίνα Αδάμου.

Ν. Παππάς: Ανοίγετε την κερκόπορτα σε όσους μετέρχονται άθλια μέσα

Τοποθετούμενος επί του αιτήματος για την άρση της ασυλίας του, ο Ν. Παππάς μίλησε για λυσσαλέα επίθεση κατά της προηγούμενης κυβέρνησης λόγω της τήρησης του Συντάγματος στο χώρο του τηλεοπτικού πεδίου, σημειώνοντας ότι και ο ίδιος, προσωπικά, βρέθηκε «στο μικροσκόπιο ενός συστήματος που επιχειρούσε να κατασκευάζει αρνητικά γεγονότα σε βάρος του». Χρησιμοποίησαν κοριούς, τηλεφακούς ακόμα και δημοσίευση φωτογραφιών από την προσωπική ζωή μου, είπε ο Ν. Παππάς: «Δεν ξέρω εάν οι κύκλοι που υλοποίησαν και εμπνεύστηκαν το σχέδιο αυτό, παρακολουθούσαν και άλλους συναδέλφους. Δεν ξέρω, θα έπρεπε να ανησυχεί εσάς, εάν οι ίδιοι κύκλοι συνεχίζουν τις ίδιες τακτικές και μετά την κυβερνητική αλλαγή. Προσέξτε την κερκόπορτα που επιχειρείτε να ανοίξει» είπε στους βουλευτές της πλειοψηφίας.

Σε ό,τι αφορά ανάρτηση που είχε κάνει, ο Ν. Παππάς είπε ότι είχε θέσει το εξής ερώτημα: Τελικά, για ποιον δουλεύουν αυτοί οι μηχανισμοί; Ήταν για λογαριασμό κάποιας υπηρεσίας ή του κ. Μητσοτάκη; Θα ήλεγχε η πολιτεία ποια κέντρα είχαν οργανώσει και εκτελούσαν τις εν λόγω παρακολουθήσεις και με ποιον στόχο; Μπορούσε η Δημοκρατία μας να ανεχθεί και να σφιχταγκαλιάσει μια παρακολούθηση εν ενεργεία υπουργού; Επ’ αυτού δεν πήραμε καμία απάντηση, είπε ο πρώην υπουργός και συνέχισε: Αντ’ αυτού, φτάνουμε σήμερα στη πρόθεση νομιμοποίησης της παρακολούθησης υπουργών, με την εισήγηση της πλειοψηφίας, με τη δικαιολογία ότι η ΝΔ δεν αναγνωρίζει, ότι ως δημόσιο πρόσωπο και πρώην υπουργός, έχω την αυτονόητη υποχρέωση, να αναφέρομαι σε γεγονότα που αποτέλεσαν την αφορμή για μπαράζ δημοσιευμάτων λάσπης σε βάρος μου.

Ειδικότερα για τα γεγονότα της Νέας Υόρκης είπε ότι μεταμφιεσμένοι δημοσιογράφοι επιχείρησαν να ντύσουν τις παραδημοσιογραφικές αναφορές τους, με κάποιου είδους δημοσιογραφία, που δεν είχαν αποδεχθεί οι εργοδότες τους και οι εκεί ανταποκριτές. «Μιλάμε για μια ιστορία που και τα ίδια τα ΜΜΕ , χαρακτηρίζουν ακόμα και σήμερα “περούκα γκέιτ”. Και περούκα δεν φορούσα εγώ. Εμείς δεν μεταμφιεζόμαστε. Εμείς, την πολιτική αντιπαράθεση την κάνουμε ανοιχτά, πάντα» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «θύμα της ίδιας πρακτικής, και με φορείς τα ίδια πρόσωπα, είχε πέσει η Άννα Διαμαντοπούλου».

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας είπε ότι «εάν θεωρείτε ότι με τη νομιμοποίηση που δίνετε σήμερα στην παρακολούθηση υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης, προσβάλλετε ή επιτυγχάνετε πλήγμα κατά των πολιτικών σας αντιπάλων, πλανιέστε, διότι ανοίγετε κερκόπορτα σε όσους μετέρχονται άθλια μέσα, ακόμα και αν η κατάσταση αγγίζει ή ξεπερνά την γελοιότητα. Μετέρχονται άθλια μέσα για να προσπαθούν να κρατούν ομήρους εκλεγμένους αντιπροσώπους λαού, να καθοδηγούν πολιτικές αποφάσεις και να ισοπεδώνουν το δημοκρατικό κράτος δικαίου προς όφελος συμφερόντων. Θα πρέπει να προσέχετε για το προηγούμενο που διαμορφώνετε με την ψήφο σας. [..] Οι εμπνευστές και οι αυτουργοί αυτών των πρακτικών, όταν παίρνουν σήμα από ένα κομμάτι του πολιτικού συστήματος, ότι τέτοιου τύπου πρακτικές μπορεί να γίνουν ανεκτές, θα τις συνεχίσουν. Να γνωρίζετε ότι δεν αφορά μόνο τη δική μας παράταξη, αφορά και τη δική σας. Και επειδή με κάποιους από αυτούς, πολλά δικά σας στελέχη, έχουν τις στενότερες των σχέσεων, να το ξανασκεφτείτε. Όχι επειδή σε λίγους μήνες θα έχουμε εκλογές, και η ΝΔ στην καλύτερη των περιπτώσεων θα απολέσει 40 έδρες, αλλά για να επιλέξετε το επίπεδο πόλωσης και αντιπαράθεσης που θέλετε να έχετε με την αντίπαλη παράταξη. Προσέξτε τι προηγούμενο διαμορφώνετε» είπε ο Ν. Παππάς.

Τέλος, ο βουλευτής ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι δεν είναι ούτε επιτρεπτή ούτε συμβατή με την πάγια κοινοβουλευτική πρακτική, η χορήγηση άδειας άσκησης ποινικής δίωξης εναντίον του. «Ο βουλευτής πρέπει να έχει το ελεύθερο της γνώμης, πόσο μάλλον όταν στηλιτεύει πρακτικές που υπονομεύουν τη δημοκρατία και τη δημοκρατική ομαλότητα» είπε.

Πληροφορίες από avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αλέξης Τσίπρας: Ομιλία στο κλειστό γήπεδο «Απόλλωνα» στην Πάτρα

«Πολίτες της Πάτρας. Ένα μήνυμα στέλνουμε σήμερα από εδώ,...

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχεται η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» με χιόνια και στην Αττική

Με χιόνια και καταιγίδες ξεκινά ο καιρός του Σαββάτου...

Ευρωπαϊκό μέλλον για το Κίεβο, με πολλούς αστερίσκους

Τη στήριξή της προς το Κίεβο επανέλαβε σήμερα η...
Διαφήμιση