Τα μέτρα του Πάσχα: Υποχρεωτική η μάσκα – Συστάσεις για self-test και “ατομική ευθύνη”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου είπε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοιού, πως οι μάσκες θα είναι απαραίτητες για τον εορτασμό του Πάσχα, ενώ κάνει συστάσεις για συχνά self-test – μέρος της “ατομικής ευθύνης” της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μερικά ακόμα στοιχεία για τον κορονοιό που αναφέρει η καθηγήτρια είναι ο κατά 32% μειωμένος αριθμός των κρουσμάτων σε μία εβδομάδα, όμως αυτό δε φτάνει για να πούμε ότι ο ιός έχει εξαφανιστεί.

«Η διάρκεια της έξαρσης που προκάλεσε η O2 ήταν βραχεία όπως είχαμε προβλέψει» τόνισε και αναφερόμενη στις επαναλοιμώξεις, είπε ότι είναι ιδιαίτερα συχνές, καθώς όπως εξήγησε 1.000 από τα νέα κρούσματα κάθε μέρα αφορούν επαναλοίμωξη.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα τώρα, ανέφερε ότι «ξεκινάμε σε μια καινούρια κανονικότητα που μπορούμε νομίζω να την προχωρήσουμε», λέγοντας επίσης ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, μιας και σε καμία περίπτωση τα “χαμηλότερα νούμερα” δεν σημαίνουν ότι ο εξαφανίζεται ο ιός από το προσκήνιο.

Ωστόσο, ερωτήματα προκαλεί η αναφορά της Βάνας Παπαευαγγέλου σχετικά με τους “συνανθρώπους μας που χάνονται με Covid και όχι από λοίμωξη με κορονοϊό”. Επισημαίνεται, ότι υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή του τρόπου καταγραφής των νεκρών. Η καθηγήτρια σημείωσε επίσης τα εξής:

«Ο αριθμός των θανάτων που καταγράφονται στη χώρα δεν έχει μειωθεί με τον κυλιόμενο μέσο του 7ημερου να είναι στους 60 περίπου θανάτους την ημέρα. Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής μας προσπαθήσαμε να αναλύσουμε περαιτέρω αυτό το φαινόμενο που σίγουρα είναι πολυπαραγοντικό. Σύμφωνα με τους κλινικούς γιατρούς της Επιτροπής, σημαντικό ποσοστό των συνανθρώπων μας που χάνουν τη ζωή τους σήμερα, αφορά σε άτομα με σοβαρό υποκείμενο νόσημα ή σε υπερήλικες με πολλές συνοσηρότητες, οι οποίοι βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό νοσηλευόμενοι για το υποκείμενο νόσημά τους»

Αυτό σημαίνει ότι πολλοί ασθενείς που χάνονται, καταγράφονται ως θάνατοι Covid ενώ δεν ευθύνεται ο ιός (λοίμωξη), αλλά κάποιο υποκείμενο νόσημα που πιθανώς έχουν.

Κλείνει λέγοντας: “Γίνονται προσπάθειες για να μπορέσει να ξεκαθαριστεί αυτό το φαινόμενο και να αποτυπωθεί στις αναφορές του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, αλλά πιστέψτε με δεν είναι και τόσο απλό όσο ακούγεται”.

Με πληροφορίες από την Avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αποκάλυψη των New York Times: Ο τιμοκατάλογος της Intellexa για το Predator

Απανωτές είναι οι αποκαλύψεις των New York Times για...

Πρωτοφανές! Ο Μητσοτάκης «δραπέτευσε» από τη Βουλή χωρίς να απαντήσει στον Τσίπρα

Πρωτοφανές αντικοινοβουλευτικό ρεσιτάλ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ερμήνευσε τον κανονισμό της...

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Αν αποδειχτεί ότι ψεύδεστε για τις υποκλοπές, θα παραιτηθείτε;»

Καταπέλτης ο Αλέξης Τσίπρας στην πρωτολογία του στην Ολομέλεια...

Βουλή: Ψέματα και κινδυνολογία από τον πρωθυπουργό για τις παρακολουθήσεις 

Με το βλέμμα στο... μέλλον η ομιλία του πρωθυπουργού...
Διαφήμιση