Τίτλοι τέλους για sms κυκλοφορίας και αγορών – Απελευθερώνονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Τέλος στην υποχρέωση αποστολής SMS για μετακινήσεις στο 13033 και για το λιανεμπόριο και τα πολυκαταστήματα στο 13032 αναμένεται στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Στην τακτική απογευματινή ενημέρωση της Τετάρτης η κυβέρνηση πολύ πιθανά να ανακοινώσει νέα μέτρα άρσης του lockdown, μεταξύ αυτών και το τέλος της απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό. Το βήμα αυτό θεωρείται δεδομένο αφού, στην αντίθετη περίπτωση, θα εμφανιστεί το φαινόμενο οι τουρίστες που θα έρθουν από τις 15 Μαίου να κυκλοφορούν ελεύθεροι παντού, όχι όμως και πολίτες της χώρας.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό η απελευθέρωση των μετακινήσεων να ξεκινήσει μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή από τις 14 Μαΐου.

Η άρση της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων θα γίνει με όρους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση. Πιθανά θα υπάρξουν διαφορετικές προϋποθέσεις για τις οδικές μετακινήσεις και για τα ταξίδια με πλοίο.

Επικρατέστερο εμφανίζεται το σενάριο να υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια self test για τις διαπεριφερειακές οδικές μετακινήσεις, αλλά όχι υποχρέωση, ενώ αντίθετα για τα ταξίδια προς τα νησιά, με πλοία ή με αεροπλάνα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η διενέργεια self test ή rapid test, πριν από το ταξίδι. Σε περίπτωση που προκριθεί αυτό ο όρος,  και για τις δύο περιπτώσεις, θα αρκεί η επίδειξη της βεβαίωσης πλήρους εμβολιασμού, χωρίς την ανάγκη επίδειξης άλλου εγγράφου.

Το πρόβλημα με το παραπάνω σενάριο είναι η μη επάρκεια των self test. Είναι χαρακτηριστικό, ότι λόγω αυτής της ανεπάρκειας «πάγωσε» η δωρεάν χορήγηση στους εργαζόμενους για να εφοδιαστεί η εκπαιδευτική κοινότητα.

Στα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να μπει οριστικό τέλος στην υποχρέωση αποστολής SMS για μετακινήσεις στο 13033 και για το λιανεμπόριο και τα πολυκαταστήματα στο 13032.

Επίσης σταματά το click inside και το click away. Το ωράριο κυκλοφορίας θα παραταθεί κατά τουλάχιστον μία ώρα, ενδεχομένως και έως τις 12.30 και αντίστοιχα θα παραταθεί και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να μας πείσει ότι «προχωράμε πράγματι τολμηρά, και σίγουρα μπροστά»

Για μεταρρυθμίσεις και «μεγάλες αλλαγές» μιλά ο πρωθυπουργός στην...

ΣΥΡΙΖΑ: To ψηφιακό κόμμα, τα νέα μέλη, οι έρευνες και τα think tanks

*Του Μιχάλη Χαριάτη - Κόμβος! Μια «μηχανή» αποτύπωσης και,...

Μέση Ανατολή: Συνεχίζει τους βομβαρδισμούς το Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει σήμερα τη Λωρίδα της Γάζας παρά τις...
Διαφήμιση