Τάσος Κουράκης, ποιητής της καθημερινής μάχης του ωραίου και του δικαίου (Ηχητικά)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η Σία Αναγνωστοπούλου και ο Πέτρος Δαμιανός μίλησαν Στο Κόκκινο για τον Τάσο Κουράκη.

“Ο Τάσος ήταν ολόκληρος αγάπη κι αυτή η αγάπη ήταν το χέρι που έτεινε στην κοινωνία” είπε η Σία Αναγνωστοπούλου, μιλώντας για τον Τάσο Κουράκη, στην Ευγενία Λουπάκη. “Αγωνιζόταν για τον αδύναμο, για τον άνθρωπο που έχει ανάγκη” συμπλήρωσε ο Πέτρος Δαμιανός.

“Ριζοσπαστική σκέψη και σπάνια ευγένεια, με παράλληλη ακτιβιστική δράση” είπε η Σία Αναγνωστοπούλου, από τη διαδήλωση των εκπαιδευτικών όπου βρισκόταν, σημειώνοντας ότι αυτή η μαζική και μαχητική κινητοποίηση θα χαροποιούσε πολύ τον Τάσο Κουράκη, που είχε αγωνιστεί υπέρ των εκπαιδευτικών και ήταν αυτός που υπέγραψε την επαναπρόσληψη 2.700 που είχε απολύσει η κυβέρνηση Σαμαρά.

“Πολιτικός, δάσκαλος, αλλά πάνω απ΄όλα ο Τάσος ήταν ποιητής” είπε συγκινημένος ο Πέτρος Δαμιανός και διάβασε το ποίημα “Γράμμα σε αδαή” που κάθε χρόνο διαβάζει στους μαθητές του, τους ανήλικους φυλακισμένους του Αυλώνα. “Για μένα είναι το ποίημα που με επηρέασε περισσότερο από κάθε άλλο μετά τις Θερμοπύλες του Καβάφη” πρόσθεσε. 

“Πιστεύω ότι από δω και πέρα θα εκτιμηθεί η μεγάλη ποιητική αξία του Τάσου Κουράκη” είπε η Σία Αναγνωστοπούλου συγκινημένη επίσης και τόνισε ότι “Δεν είναι τιμή μόνο για τον Τάσο ότι θα εκφωνήσει το τελευταίο αντίο ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι τιμή για τον ΣΥΡΙΖΑ και για όλους μας”.

Πηγή; ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ο Αλέξης Τσίπρας προτείνει για τη χώρα νέο παραγωγικό μοντέλο σε ευρωπαϊκά πρότυπα

Στην Λάρισα περιόδευσε χθές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ –...

“Δεν είμαστε όλοι ίδιοι” / Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στα fake news για την Αθηνά Λινού

Προσπαθούν να μετατοπίσουν τη συζήτηση που έχει φουντώσει μετά...

«Στα λαδάδικα πουλάνε αυτό που θες»…

*Γράφει ο Θύμιος Γεωργόπουλος - Εσχάτως -μετά την κάλπη...

Σαν τραπουλόχαρτο καταρρέει το δημόσιο σύστημα υγείας!

*Του Σπύρου Κυριάκη - Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν...
Διαφήμιση