Σ. Φάμελλος: Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ παρέχει ασφάλεια και βιωσιμότητα σε κοινωνία και οικονομία

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μία πρόταση άλλης πολιτικής διεξόδου και ασφάλειας της κοινωνίας. Αν ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να εφαρμόζει το σημερινό μοντέλο που κάνει όλη την κοινωνία και την αγορά να νιώθει ανασφαλής, δεν μπορούμε πλέον να είμαστε αισιόδοξοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σ. Φάμελλος, τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.

Στα προβλήματα της οικονομίας, στην αύξηση της ανεργίας, αλλά και στην ακρίβεια -πέρα από κάθε προηγούμενο- και στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την επόμενη ημέρα, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του, στη Δημοτική Ραδιοφωνία του Πειραιά-Κανάλι Ένα 90,4FM, ο  Σωκράτης Φάμελλος, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Κάνοντας λόγο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στην χώρα μας, δήλωσε πως: «η κυβέρνηση άφησε απολύτως αρρύθμιστη την αγορά, με αποτέλεσμα το εκρηκτικό ράλι τιμών και ιδιαίτερα στην αγορά ενέργειας και τα χρέη που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας στους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό μείγμα που αμφισβητεί την επόμενη ημέρα πολλών επιχειρήσεων. Τα χρέη των εμπόρων και βιοτεχνών είναι πλέον πολλά και χρειάζεται να σβήσει ένα τμήμα του χρέους που οφείλεται στην πανδημία και να μεταφερθεί σε πολλές δόσεις το υπόλοιπο. Και φυσικά να καταργηθεί ο πτωχευτικός νόμος -όπως έχει διαμορφωθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- ο οποίος αμφισβητεί ακόμα και την πρώτη κατοικία των μικρομεσαίων και δημιουργεί ανασφάλεια στους επιχειρηματίες και στην αγορά». Όλα τα παραπάνω, τόνισε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκύπτουν από την παραδοχή των Επιμελητηρίων και Φορέων όλης της χώρας σε συζητήσεις που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μαζί τους το τελευταίο διάστημα.

Στη συνέχεια, ο Σ. Φάμελλος τόνισε πως με την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη το κράτος υποχωρεί καθημερινά και αδυνατίζει με επιλογή της ΝΔ. Το ίδιο έγινε με τις πυρκαγιές, το ίδιο με την έκρηξη τιμών στην ενέργεια, το ίδιο με την ακρίβεια. Η χώρα έχει ανάγκη από μία ισχυρή κυβέρνηση που θα εγγυηθεί πως η κρίση υγείας και η κλιματική κρίση θα μας βρουν όλες και όλους όρθιους και δυνατές/-ούς. Επομένως, και στην ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, στη Θεσσαλονίκη, περιέχεται ένα διαφορετικό και βιώσιμο πρόγραμμα, ένα άλλο μοντέλο λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας, αξιοποιώντας και την εμπειρία  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στη συνέχεια της πολιτικής που εφάρμοσε και έβγαλε τη χώρα από το μνημόνιο.

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μία πρόταση άλλης πολιτικής διεξόδου και ασφάλειας της κοινωνίας. Αν ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να εφαρμόζει το σημερινό μοντέλο που κάνει όλη την κοινωνία και την αγορά να νιώθει ανασφαλής, δεν μπορούμε πλέον να είμαστε αισιόδοξοι. Άλλωστε το παραδέχτηκε και ο κ. Μητσοτάκης πως το οικονομικό μοντέλο μας διαφέρει απολύτως πολιτικά. Εμείς προτείνουμε μία πιο ισχυρή πολιτεία που δίνει προοπτικές στην Ελλάδα.»

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Σκάνδαλο υποκλοπών: Πιάστηκε για φοροδιαφυγή ο Λαβράνος του Predator και της Krikel

Νέα δεδομένα στην υπόθεση του σκανδάλου των υποκλοπών προκύπτουν μετά την...

Η «αντρική σχολή» του Αντώνη Σαμαρά αναστατώνει ξανά τη Νέα Δημοκρατία

*Της Μαρίας Μάνη - Ο Αντώνης Σαμαράς έχει φανατικούς...

Στ. Κασσελάκης: Ανασυγκρότηση και επεξεργασία θέσεων με ορόσημο το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

*Της Παναγιώτας Μπίτσικα - Γραμμή ανασυγκρότησης σε οργανώσεις και...

Η Κ.Ο των “11” και η αναδιάταξη στον προοδευτικό χώρο

*Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου - Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό και...
Διαφήμιση