ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εφικτή και απαραίτητη η μείωση φόρων στα καύσιμα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση αν προτίθεται η κυβέρνηση να μειώσει τον ΦΠΑ στα καύσιμα, καθώς οι αυξήσεις στις τιμές τους είναι αλματώδεις, στην ουσία απέρριψε κάθε τέτοια εκδοχή, απαντώντας ωπς «ό,τι περιθώριο δημιουργείται γίνεται κοινωνικό κεκτημένο χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την εξέλιξη του προϋπολογισμού».

Μετά και τη δήλωση Οικονόμου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει συγκεκριμένα σε  ανακοίνωσή του:

Αν ο κ. Μητσοτάκης αγωνιά για την εκτέλεση του προϋπολογισμού όπως είπε ο εκπρόσωπός του για να δικαιολογήσει την αδιανόητη δήλωση Σκυλακάκη και την άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα, ας το σκεφτόταν όταν έκαναν πάρτι απευθείας αναθέσεων σε φίλους τους 5 δισ. σε 18 μήνες με πρόσχημα την πανδημία.

Η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα για όσο διαρκεί η κρίση είναι απολύτως εφικτή και απολύτως απαραίτητη για να μπορούν να επιβιώσουν οικονομικά οι πολίτες που έχουν φτάσει να πληρώνουν τη βενζίνη 2 ευρώ το λίτρο, ενώ μένουν χωρίς θέρμανση όλο το χειμώνα.

Ακόμα και αν διαρκέσει έναν χρόνο η μείωση, το δημοσιονομικό κόστος μπορεί να φτάσει το 1,5 δισ. ευρώ, όχι 5 δισ. για δωράκια σε  ανύπαρκτες εταιρείες «ημετέρων». Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Ραγδαίες εξελίξεις προαναγγέλλουν οι συγγενείς μετά το μπάζωμα – Πάνε με φάκελο στη Δικαιοσύνη

Στη Δικαιοσύνη έχοντας στα χέρια ένα υπόμνημα με πέντε αμείλικτα ερωτήματα πηγαίνουν αύριο,...

Οι γαλλικές εκλογές, ο Βορίδης και οι… ελαττωματικές ιδέες της Αριστεράς

Την εκτίμηση ότι όλη η Ευρώπη στρέφεται ουσιαστικά προς...

Καρτερός: Ο Κασσελάκης, ο Τσίπρας και τα πηγάδια

Η καμπάνα δεν χτυπάει όμως μόνο για τον Τσίπρα,...
Διαφήμιση