ΣΥΡΙΖΑ: Για την κυβέρνηση της ΝΔ πρόσφυγες είναι μόνο οι λευκοί χριστιανοί

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

“Την ίδια μέρα που ο Μηταράκης δηλώνει ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή στη φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων και η χώρα μας υποδέχεται τους πρώτους πρόσφυγες από την Ουκρανία, 6, τουλάχιστον, πρόσφυγες από την Αφρική έβρισκαν φρικτό θάνατο στο Αιγαίο με τα κορμιά τους να ξεβράζονται στις ακτές της Λέσβου. Κανείς δεν θα μιλήσει για αυτούς στα συστημικά ΜΜΕ, δεν θα ακουστεί κουβέντα από επίσημα χείλη. Ήταν βλέπετε από την Αφρική, άρα η ζωή τους δεν είχε και τόσο μεγάλη αξία” αναφέρει κοινή ανακοίνωση του Τομέα Δικαιωμάτων και του Τμήματος Προσφυγικής-Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

“Για την κυβέρνηση της ΝΔ, για την Ευρώπη φρούριο, πρόσφυγες είναι μόνο οι λευκοί χριστιανοί. Για αυτούς υπάρχουν ασφαλείς δίοδοι στο έδαφος της ΕΕ, δεν υπάρχουν φράχτες για να τους εμποδίζουν, δεν τους επαναπροωθούν, δεν τους βαφτίζουν «παράνομους» ή «παράτυπους», δεν τους συλλαμβάνουν, δεν τους κλείνουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Και καλώς κάνουν.

Ασφαλώς, από τη δική μας πλευρά, χωρίς ερωτηματικά και αστερίσκους, θα σταθούμε αλληλέγγυοι σε όλους εκείνους τους Ουκρανούς, που προσπαθούν να γλιτώσουν από την φρίκη του πολέμου. Όπως σταθήκαμε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες τόσα χρόνια σε όλους τους κατατρεγμένους πρόσφυγες από τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής, οι οποίοι προσπάθησαν να γλιτώσουν από την φρίκη των δικών τους πολέμων, της απόλυτης φτώχειας, των βασανιστηρίων και των πολιτικών διώξεων. Γιατί αντίθετα με τους “υποκριτές” της ΕΕ, της ελληνικής κυβέρνησης και τη ρατσιστική τους πολιτική, η δική μας αγκαλιά είναι ανοιχτή για όλους τους κυνηγημένους των πολέμων από όπου και αν έρχονται, ότι χρώμα και αν έχουν, όποιον θεό και αν πιστεύουν” καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αλ. Τσίπρας: Ανεπάρκεια και διαφθορά τα χαρακτηριστικά της διακυβέρνησης ΝΔ (βίντεο)

Το Ελεγκτικό Συνέδριο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας, όπου...

Ν. Παπαθανάσης: Ο «μπαταχτσής» και «πονηρός» υπουργός που χρωστάει 1,8 εκατ. €

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της...

Ρ. Δούρου: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στην ανάταξη της μικρομεσαίας επιχείρησης

Τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο και...

Πρόεδρος ΡΑΣ: «Είχαμε προειδοποιήσει, όλοι γνώριζαν» την κατάσταση στα τρένα (βίντεο)

Αποκαλύψεις – βόμβα από την πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής...
Διαφήμιση