Συλλαλητήριο αγροτών στην Αθήνα – Διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων για την επιβίωσή τους

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς δρόμους στο κέντρο τη Αθήνας λόγω του πανελλαδικού συλλαλητηρίου των αγροτών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Βάθη έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή.

Καταδίκασαν την αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους στη σημερινή συνάντηση αλλά και τον αυταρχισμό που επέδειξε, σήμερα, για μια ακόμα φορά, καθώς επιστράτευσε αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες, αποκλείοντας τους γύρω δρόμους για να μην γίνει η πορεία με τα τρακτέρ μέχρι το Σύνταγμα. 

Μετά από 20 μέρες αγώνων στα μπλόκα οι αγρότες κατέβηκαν και στην πόλη, ζητώντας να μπορέσουν να καλλιεργήσουν και φέτος. Να παράγουν. Να ζήσουν τις οικογένειες τους. “Να καλύψουμε τις διατροφικές ανάγκες του κόσμου με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα”.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και τα αιτήματα στα πανό τους που γράφουν “όχι στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς” – “όχι άλλες αυξήσεις” κι έχουν κόσμο απ’ τα χωράφια της Αταλάντης, της Μακρακώμης, της Εύβοιας, της Πάργας, της Πρέβεζας, της Λιβαδειάς.

Πιο αναλυτικά οι βασικές διεκδικήσεις των αγροτών αφορούν:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Την Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά  κ.α.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.
  • Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Κάλεσμα στο σημερινό παναγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη στην Αθήνα, απηύθυνε, εκτός από τους αγρότες των μπλόκων και αγροτικούς φορείς, και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ .

Πηγή: left.gr

*Φωτογραφίες left.gr – 902.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Στέφανος Κασσελάκης / Παραμένει πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος

Με τον Σωκράτη Φάμελλο, πρόεδρο της ΚΟ του κόμματος...

Κακοκαιρία Elias: Οι 11 περιοχές που κινδυνεύουν σήμερα –  Δύσκολη μέρα η Τετάρτη

Ισχυρά φαινόμενα σήμερα Τρίτη (26/9) σε Ιόνιο, Δυτική και...

Με τον Στέφανο Κασσελάκη, «Αγοράζεις τώρα – Πληρώνεις μετά…»

Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ...

Ανεμογεννήτριες στα καμένα / Έρχεται η «γαλάζια» κυβερνητική λαίλαπα, όχι η πράσινη ανάπτυξη

Σοκαρισμένο το πανελλήνιο πληροφορήθηκε από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ότι είκοσι...
Διαφήμιση