ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festivals 2021: Επόμενες στάσεις του φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ το Κατράκειο και η Ν. Σμύρνη σήμερα Σάββατο 17/7

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Συνεχίζονται τα Φεστιβάλ ΣΠΟΥΝΤΙΚ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα Σάββατο ύστερα από την μεγάλη ανταπόκριση των δύο προηγούμενων (Θησείο & Αιγάλεω). 

Επόμενες στάσεις σήμερα είναι:

  • το Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας και
  • το Άλσος Νέας Σμύρνης

Το πρώτο διοργανώνεται από την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά και ξεκινάει στις 7 μ.μ.

Αναλυτικά η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά αναφέρει: 

«Ύστερα από τον πολύμηνο εγκλεισμό, ύστερα από την δυστοπική πραγματικότητα που μας επιβλήθηκε βίαια , θέτουμε έναν νέο στόχο, να προχωρήσουμε μαζί και να αλλάξουμε τον κόσμο. Η πλειοψηφία των νέων ανθρώπων σήμερα αντικρίζει ξανά, ένα μέλλον αβεβαιότητας και επισφάλειας, με την συρρίκνωση των δημοκρατικών ελευθεριών, των δικαιωμάτων, στην εργασία, την εκπαίδευση, την αξιοπρεπή διαβίωση. Είμαστε τα παιδιά των συνεχιζόμενων κρίσεων που βιώνει όλη η ευρώπη και ο κόσμος, της κρίσης δημοκρατίας και των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων, της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, της προσφυγικής κρίσης και πλέον και της κλιματικής αλλαγής.

Θέλουμε να δώσουμε τέλος στην αποστασιοποίηση και την επιβολή της ατομικιστικής αντίληψης ως κανονικότητα, και να επαναφέρουμε αξίες όπως η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα, στο προσκήνιο. Την ώρα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δημιουργεί κλίμα διχασμού και επιρρίπτει τις ευθύνες για την διασπορά της πανδημίας σε όλους τους άλλους, και ειδικά στους νέους, πάντως όχι στον εαυτό της, αντιμετωπίζοντας τη νέα γενιά ως εχθρό, εμείς απαντάμε με περισσότερη δημοκρατία, ορατότητα, ισότητα και αλληλεγγύη. Σε όλους τους χώρους και τομείς που οι δεξιές και συντηρητικές δυνάμεις σπέρνουν μίσος και φόβο, εμείς θα σπείρουμε τέχνη, προβληματισμό, συζήτηση, θέατρο, μουσική!

Δείχνουμε έναν άλλο δρόμο! Προχωράμε μαζί!

Σας καλούμε να στηρίξετε τα Φεστιβάλ ΣΠΟΥΤΝΙΚ 2021 σε όλη την Ελλάδα. Αυτή την φορά στον Πειραιά, στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας , σας περιμένουμε στις 17 Ιουλίου, ώστε να συζητήσουμε, να γνωριστούμε ξανά, να προβληματιστούμε και να διακεδάσουμε συλλογικά». 

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ΣΠΟΥΤΝΙΚ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά

Η δεύτερη εκδήλωση του Φεστιβάλ ΣΠΟΥΤΝΙΚ σήμερα διοργανώνεται από τις οργανώσεις της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην Νότια Αθήνα και πιο συγκεκριμένα, στο Άλσος της Νέας Σμύρνης. 

Αναλυτικά, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Αθήνας αναφέρει: 

«Η νέα πραγματικότητα του εγκλεισμού και των αντιφατικών μέτρων που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο με πρόσχημα την πανδημία, επηρέασε καθοριστικά τον τρόπο ζωής μας.

Η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι σημαία της νέας αυτής συνθήκης που προσπαθεί να εγκαθιδρύσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Σε αυτό το πλαίσιο η νέα γενιά στοχοποιήθηκε όσο ποτέ άλλοτε, κυρίως επειδή δεν αποτελεί προνομιακό ακροατήριο για τον κύριο Μητσοτάκη και την παρέα του.
Οι νέες και οι νέοι με τη στάση τους μέσα από́ ηχηρές παρεμβάσεις στα πανεπιστήμια, στους εργασιακούς χώρους και στις γειτονιές ύψωσαν το ανάστημά τους αντιδρώντας στη βίαιη αυταρχικοποίηση.
Η νέα γενιά πάντα ήταν και οφείλει να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης των κοινωνικών διεκδικήσεων και των αλλαγών.
Στη δυσμενή αυτή συνθήκη που βιώνουμε, καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε τους τρόπους παρέμβασής μας, ώστε με σταθερά βήματα να ερχόμαστε πιο κοντά στο στόχο μας: την διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο για τον κόσμο των πολλών. Σε αυτή τη δυστοπία απαντάμε με πυγμή, αποφασιστικότητα και χαμόγελο.
Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Αθήνας σας καλούμε όλους και όλες να έρθετε το Σάββατο 17 Ιουλίου στο Άλσος Νέας Σμύρνης, να γνωριστούμε, να συζητήσουμε, να γελάσουμε και να ακούσουμε μουσική». 

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ στο Άλσος της Νέας Σμύρνης: 

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μέση Ανατολή: Χιλιάδες Παλαιστίνιοι κινδυνεύουν από λιμό – Ελπίδες για ανακωχή

Χιλιάδες άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν το επόμενο διάστημα, καθώς...

Ναι, ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά από το σπίτι τους, τριγυρίζουν εκεί!!

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Κι αν κάποτε οι...

Πανελλαδική Απεργία / Ένας χρόνος από τα Τέμπη – Οι συμμετέχοντες και τα αιτήματα – Τι ισχύει στα ΜΜΜ

Μεγάλη απεργία με πάρα πολλούς συμμετέχοντες είναι προγραμματισμένη για...

Μαρία Καρυστιανού: Η αλήθεια για τα Τέμπη θα κάνει κρότο μέχρι τη δικαίωση

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μαρία Καρυστιανού απαντά σε όσους έκαναν μαθήματα...
Διαφήμιση