Σκάνδαλο Novartis: Mια ιστορία διαφθοράς, εγκλήματος και δίωξης (βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με ένα βίντεο διάρκειας 5,5 λεπτών στο οποίο μιλούν Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου και Γιάννα Παπαδάκου, η Ευρωομάδα της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρουσιάζει το σκάνδαλο Novartis. Ένα σκάνδαλο που έχει χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκίας στη σύγχρονη Ελλάδα όπως τονίζεται.

Η Ευρωομάδα της Αριστεράς σημειώνει ότι όταν αποκαλύφθηκε ότι ο «πολυεθνικός φαρμακευτικός κολοσσός Novartis είχε δωροδοκήσει πρώην πρωθυπουργούς, κορυφαίους πολιτικούς και χιλιάδες γιατρούς σε βιομηχανική κλίμακα, προκλήθηκε σοκ στο ελληνικό πολιτικό σύστημα».

Η Ευρωομάδα της GUE/NGL σημειώνει ότι «το σκάνδαλο αποκάλυψε σοβαρές απειλές για την ελευθερία του Τύπου, το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία υπό την παρούσα κυβέρνηση, η οποία προσπάθησε να φιμώσει τους πληροφοριοδότες, να παρέμβει στη δικαστική διαδικασία και να επιτεθεί στους δημοσιογράφους».

Υπενθυμίζεται, ότι τη Δευτέρα 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έκαναν παρέμβαση σχετικά με την κοινοτική οδηγία για την προστασία των προστατευόμενων μαρτύρων που βρίσκεται στον πάγο μετά την ένταση στο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μεταξύ άλλων κάλεσαν την κυβέρνηση να συμμορφωθεί στις ενωσιακές και διεθνείς της υποχρεώσεις, δίχως οπισθοχωρήσεις υπαγορευόμενες από κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει ασυλία με μνημονιακή τροπολογία σε στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ

*Του Κώστα Πουλακίδα - Με μνημονιακού ύφους τροπολογία η...

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τσουχτερές τιμές στα νέα «πράσινα» τιμολόγια – Οι τιμές των προμηθευτών

Μεγάλες αποκλίσεις στις προσφορές των προμηθευτών για το "πράσινο"...

Ο Χρήστος Ράμμος καταγγέλλει: Προσπάθειες να εμποδιστούν οι έλεγχοι της ΑΔΑΕ – Απειλές από όργανα του κράτους

Την προσπάθεια να εμποδιστούν οι έλεγχοι της ΑΔΑΕ, καθώς και σοβαρά ζητήματα...

Υποσχέσεις Μητσοτάκη από την COP28 για μετάβαση στην «πράσινη» ενέργεια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε για άλλη μια φορά...
Διαφήμιση