Ρένα Δούρου: “Ο Πατούλης έχει μπλοκάρει την ανάπλαση του Φαληρικού Δέλτα” (Ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Η τοπική κοινωνία έχει αντιληφθεί τη σημασία του έργου και σύντομα θα αναγκάσει τους κ. Μητσοτάκη και Πατούλη να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

«Έχουμε παραδείγματα από τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας και τον κ. Μητσοτάκη, ότι έργα όπως της ανάπλασης του Φαληρικού Δέλτα δεν χωρούν στη λογική τους γιατί δεν θέλουν τον δημόσιο χώρο, αλλά τις μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις» είπε στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” και στον Νίκο Ξυδάκη, η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ρένα Δούρου, με αφορμή τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της ανάπλασης και των αντιπλημμυρικών έργων.

«Η ανάπλαση του Φαληρικού Δέλτα, έχει μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική και δεν αφορά απλά την ευρύτερη περιοχή των Δήμων Μοσχάτου και Καλλιθέας. Πρόκειται για ένα έργο εθνικής κλίμακας, το οποίο θα αποκαταστήσει την παραδοξότητα να είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα, όπου αποκλείονται οι κάτοικοί της από τη θάλασσα. Το παράκτιο μέτωπο είχε καθυστερήσει τουλάχιστον 40 χρόνια. Είναι ένα σπουδαίο αντιπλημμυρικό και περιβαλλοντικό έργο το οποίο όταν ολοκληρωθεί περιλαμβάνει τη δημιουργία οικολογικού πάρκου. Το πρόβλημα όμως είναι ότι έχουμε γυρίσει πίσω. Σαν  να ήταν παρένθεση η Δύναμη Ζωής, γιατί με τη σημερινή διοίκηση το έργο έχει σταματήσει. Από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019 έως και τον Οκτώβριο του 2021 δεν έχει γίνει τίποτα. Η ανάπλαση με την καινούργια διοίκηση προχωράει μόνο στα δελτία τύπου και όχι στις πράξεις. 
 
Είναι σημαντικό ότι οι πρώην και νυν Δήμαρχοι Καλλιθέας και Μοσχάτου, οι οποίοι δεν πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και μια ευρύτατη συμμαχία πολιτών, τονίζουν ότι πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση της δεύτερης φάσης του έργου, χωρίς επιπλέον καθυστερήσεις.  

Δυστυχώς, επειδή έχουμε παραδείγματα από τη σημερινή διοίκηση και τον κύριο Μητσοτάκη, φοβόμαστε ότι τέτοιου είδους έργα δεν χωρούν στη λογική τους, γιατί δεν θέλουν τον δημόσιο χώρο, αλλά ιδιωτικές μεγάλες επιχειρήσεις. 

Η εύλογη αγωνία όλων των κατοίκων, είναι μήπως μείνει μισοτελειωμένη η ανάπλαση, γιατί ξέρουμε ότι μπορεί να κάνουν χειρότερα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση φοβόμαστε ότι είτε θα προσπαθήσουν να αλλάξουν το σχεδιασμό, είτε από την πίεση του κόσμου, να προσπαθήσουν να συνεχίσουν το έργο αλλά με τέτοιες διαδικασίες όπου προτεραιότητα θα είναι το κέρδος.  

Φόβος μας και ανησυχία μας είναι ότι με τη λογική τους θα επικαλεστούν αδυναμία χρηματοδότησης και θα αναζητήσουν ιδιωτική χρηματοδότηση. Το ζήτημα όμως είναι ότι   κανένας ιδιώτης δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει ένα οικολογικό πάρκο, οπότε θα προκύψει η λογική να αλλάξει χρήση και να εξυπηρετηθεί η λογική του κέρδους. Η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου είναι μία εμβληματική δημόσια παρέμβαση και τους ενοχλεί που γίνεται για τους πολίτες». 

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Άρση της στήριξης Μητσοτάκη στον Αχιλλέα Μπέο ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης

Να άρει τη στήριξή του στον Αχιλλέα Μπέο καλεί τον Κυριάκο...

Κώστας Ζαχαριάδης: Η Αθήνα που ονειρεύομαι

Πριν λίγες μέρες – στη διάρκεια της καταιγίδας- συμπολίτες...

Σόφι ιν’τ Βελντ: Να διασφαλιστεί από την Κομισιόν η ανεξαρτησία των εθνικών αρχών στην Ελλάδα

Στις Βρυξέλλες έφτασε το θέμα της αντικατάστασης άρον-άρον των...

Ανθρωπιστική αποστολή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ στέλνει ο ΟΗΕ

Ο ΟΗΕ θα στείλει αυτό το Σαββατοκύριακο μια αποστολή...
Διαφήμιση