Ρένα Δούρου από Χαλκιδική: “Οι πολίτες βλέπουν τον κ. Μητσοτάκη ως καταστροφέα των ζωών τους” 

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

“Οι πολίτες βλέπουν τον κ. Μητσοτάκη όχι ως Μωυσή ή Ηρακλή αλλά ως τον καταστροφέα των ζωών τους, της επαγγελματικής, οικονομικής, κοινωνικής τους ζωής, ως μέρος το προβλήματος”, παρατήρησε η Ρένα Δούρου μιλώντας στη δημοσιογράφο Ελένη Στεργιούδη, στην εκπομπή “Πρωϊνές Σελίδες” στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου, τον οποίο επισκέφθηκε στο πλαίσιο 3ήμερης περιοδείας της στην Χαλκιδική.

“Αυτή η κυβέρνηση έδωσε 7.5 δις σε απευθείας αναθέσεις, όπως για παράδειγμα, για γάντια και μάσκες από επιπλοποιία των Σερρών αντί για πολιτικές ελάφρυνσης της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας”, συνέχισε η ίδια.

“Ο κ. Μητσοτάκης έχει προτεραιότητα να στηρίξει εκείνους που τον βοήθησαν να αναρριχηθεί στην εξουσία και όχι τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες”, συνέχισε η ίδια, τονίζοντας ότι οι πολίτες διαπιστώνουν ότι η κυβέρνηση δεν κάνει ό,τι κάνουν άλλες, όχι αριστερές, κυβερνήσεις στην Ευρώπη, δεν κάνει ό,τι προτείνει η συντηρητική Κομισιόν για την προστασία των πολιτών από την κρίση ακρίβειας. “Ο πολιτικά ομογάλακτος κ. Μητσοτάκης δεν προχωρά τέτοιες πολιτικές για τη μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, το πλαφόν στην χονδρική τιμή πώλησης στην ενέργεια, για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας”.

“Διαπιστώνουμε, και αυτό το λένε διεθνείς οργανισμοί, ο ΟΟΣΑ, ότι η Ελλάδα μετά από 2.5 χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη έχει μείνει πίσω σε θέματα ελευθερίας του Τύπου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στα εργασιακά, δεν ανταποκρίνεται καν στην ενεργειακή κρίση”.

“Εμείς σήμερα περιοδεύουμε στη χώρα για να σπάσουμε την ομερτά των ΜΜΕ για τα οποία οι παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ όταν παρουσιάζονται, είναι τελευταία είδηση. Και να θέσουμε στη βάσανο των τοπικών κοινωνιών τις προγραμματικές θέσεις που προτείνουμε εγκαίρως, χωρίς να περιμένουμε την προκήρυξη των εκλογών για να παρουσιάσουμε ένα ευκαιριακό πρόγραμμα, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Το ίδιο έχουμε κάνει και με τον απολογισμό της κυβερνητικής μας θητείας από τον Μάρτιο του 2020”.

“Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ δίνει διμέτωπο αγώνα, από τη μια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που σωρεύονται και από την άλλη για την αλλαγή του ηθικού υποδείγματος εξουσίας που τροφοδοτεί ο κ. Μητσοτάκης, απαξιώνοντας την πολιτική μέσα από την προώθηση του ‘όλοι ίδιοι είναι’. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και το αποδεικνύουμε καθημερινά, δίνοντας ελπίδα στους νέους”.

Η ίδια, αφού παρατήρησε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την περιφέρεια και τις τοπικές κοινωνίες, υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χώρα μας πρέπει να διανύσει πολύ δρόμο για να φθάσει στο επίπεδο άλλων χωρών με μεγάλη παράδοση. Και αυτό με ευθύνη όλων το κυβερνήσεων ως το 2015, όταν η κυβέρνηση Τσίπρα άλλαξε τα δεδομένα.

Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Πολυγύρου

Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Πολυγύρου Χρήστο Βορδό, στο Δημαρχείο Πολυγύρου είχε η Ρένα Δούρου μαζί με την Κυριακή Μάλαμα, βουλεύτρια, αναπληρώτρια τομεάρχη Μακεδονίας Θράκης, τον Κώστα Γκοντίνο, συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Χαλκιδικής και τον Δημήτρη Κυργιαφίνη, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πολυγύρου «Συνεργασία Πολιτών». Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης σχετικά με τη θέρμανση των σχολικών μονάδων, τα θέματα του οδικού δικτύου και των ορεινών δήμων.

Πηγή: thefaq.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει ασυλία με μνημονιακή τροπολογία σε στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ

*Του Κώστα Πουλακίδα - Με μνημονιακού ύφους τροπολογία η...

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τσουχτερές τιμές στα νέα «πράσινα» τιμολόγια – Οι τιμές των προμηθευτών

Μεγάλες αποκλίσεις στις προσφορές των προμηθευτών για το "πράσινο"...

Ο Χρήστος Ράμμος καταγγέλλει: Προσπάθειες να εμποδιστούν οι έλεγχοι της ΑΔΑΕ – Απειλές από όργανα του κράτους

Την προσπάθεια να εμποδιστούν οι έλεγχοι της ΑΔΑΕ, καθώς και σοβαρά ζητήματα...

Υποσχέσεις Μητσοτάκη από την COP28 για μετάβαση στην «πράσινη» ενέργεια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε για άλλη μια φορά...
Διαφήμιση