Π. Σκουρλέτης:Τίθεται θέμα παραίτησης για τον κ. Πατούλη, μετά τις αποκαλύψεις για το διδακτορικό του

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Δυστυχώς έχει και πιο κάτω ο εφιάλτης που ζούμε γιατί δεν υπάρχει πολιτική να μπορεί να αναχαιτίσει αυτήν την έκρηξη της ακρίβειας», δήλωσε “Στο Κόκκινο 105.5′ και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο βουλευτής Επικρατείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Πάνος Σκουρλέτης. 

«Και οι πολιτικές που έρχονται εκ των υστέρων, έχουν μια μορφή επιδότησης των κερδοσκοπικών μηχανισμών, με αποτέλεσμα να μην παρεμβαίνουν στην γενεσιουργό αιτία του φαινομένου. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πάει να κρυφτεί πίσω από τον πόλεμο, πάει να φορτώσει το πρόβλημα της ακρίβειας στον πόλεμο στην Ουκρανία», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, πλέον «απαιτείται ανασχεδιασμός. Χρειάζονται ισχυρές δημόσιες παρεμβάσεις. Πρέπει να αναχαιτιστούν οι στρατηγικές ιδιωτικοποιήσεων στον χώρο της ενέργειας που είναι καταστροφικές. Πρέπει να σταματήσει η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση στον χώρο της υγείας – αντί να ενισχύσουν το Ε.Σ.Υ ειδικά τώρα με την πανδημία, κάνουν άλλες επιλογές. Στη Γαλλία συζητάνε ήδη την απόλυτη εθνικοποίηση της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού, πλέον δηλαδή ωριμάζει μια διαφορετική προσέγγιση στον χώρο της ενέργειας. Εκεί θα πρέπει να δούμε ξανά μια σειρά από ζητήματα. Να σχεδιαστεί πάλι ο μηχανισμός διαμόρφωσης της χονδρικής τιμής στην ενέργειας, πρέπει να δούμε το θέμα της επανάκτησης του δικτύου από το δημόσιο και την έννοια του ανταγωνισμού να τη δούμε πάλι, με έναν τρόπο διαφορετικό από ό,τι συνέβαινε τα τελευταία χρόνια, γιατί τα αποτελέσματα τα είδαμε».

«Δεν είναι μεμονωμένο το γεγονός μετά τις αποκαλύψεις για το διδακτορικό του κ. Πατούλη. Υπάρχει μια σοβαρή πολιτική ευθύνη που θα έπρεπε να οδηγήσουν στην ανάληψή της από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη. Τίθεται θέμα παραίτησης για τον κ. Πατούλη», σχολίασε επίσης, μεταξύ άλλων, ο κ. Σκουρλέτης.

Πηγ’η: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση