Π. Καρβουνόπουλος: Οι πανάκριβες φρεγάτες δεν εξυπηρετούν τα επιχειρησιακά σχέδια του πολεμικού ναυτικού

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Το βασικό επιχείρημα για την επιλογή των γαλλικών φρεγατών ήταν το στρατηγικό πυραυλικό σύστημά τους, το οποίο όμως δεν υπάρχει στις φρεγάτες Μπελαρά. Συνεπώς δεν καταλαβαίνω με τι κριτήρια προχώρησαν αυτές οι αγορές», είπε στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” και στον Νίκο Ξυδάκη, ο εκδότης του διαδικτυακού ιστότοπου, militaire.gr, Πάρις Καρβουνόπουλος.
 
«Επειδή άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει ότι για τις φρεγάτες Μπελαρά, υπάρχει πενταετής  τεχνική υποστήριξη, ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει ότι στα επόμενα 30 χρόνια θα έχουμε ένα τριπλάσιο κόστος συντήρησης των νέων οπλικών συστημάτων, εκτός κι αν θέσουμε -όπως παλιά- σε αχρηστία. Σας θυμίζω ότι υπάρχουν στην Ελευσίνα μεταγωγικά αεροπλάνα C-127 ολοκαίνουργια, τα οποία δεν έχουνε πετάξει ποτέ, γιατί δεν μπορούσαμε να τα υποστηρίξουμε και να τα συντηρήσουμε.
 
Επιπλέον δεν μπόρεσα να καταλάβω ποτέ γιατί η Ελλάδα έπρεπε να εμπλακεί σε ένα πρόγραμμα αγοράς φρεγατών οι οποίες τώρα μόλις λαναρίστηκαν, ενώ εδώ και χρόνια συζητούσε για να προμηθευθεί το προηγούμενο μοντέλο δοκιμασμένων φρεγατών. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι κάποιος έπρεπε να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα Μπελαρά και μάλιστα πληρώνοντας προκαταβολικά, καθώς όταν θα κάνει εν πλω δοκιμές η πρώτη φρεγάτα, εμείς θα έχουμε πληρώσει ήδη τα δύο τρίτα και των τριών που θα προμηθευθούμε.
 
Η επίσημη δικαιολογία που χρησιμοποιείται συνήθως, είναι το γεωπολιτικό αποτύπωμα της στενής σχέσης με τον εκάστοτε προμηθευτή, κάτι που έχει διαψευστεί πλήρως. Δεν νομίζω ότι αποτελεί κάποια ιδιαίτερα στήριξη το γεγονός ότι έκανε άσκηση το Σαρλ ντε Γκωλ στα Κύθηρα ή ότι κέρδισε κάτι η Ελλάδα από τους Γάλλους. Αντίθετα η Γαλλία ευχαρίστησε την Ελλάδα για το γεγονός ότι εξασφάλισε 2000 θέσεις εργασίας σε βάθος πενταετίας.
 
Το να χρησιμοποιούμε τις εξοπλιστικές αγορές της χώρας ως συνδρομή προστασίας δεν θα μας βοηθήσει. Αυτό που θα μας βοηθούσε, είναι να διαβάσουμε την απειλή έτσι ώστε να μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε, νομίζω με τρόπο πιο οικονομικό και παράγοντας συστήματα στην Ελλάδα, όπως πτητικές μηχανές τύπου drone.  
 
Επίσης, η Ελλάδα αρνούμενη να υπογράψει τα εφαρμοστικά μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αρνείται να διαδραματίσει το ρολό που θα μπορούσε στα Βαλκάνια, ελέγχοντας ουσιαστικά τις ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Μακεδονίας».

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αποκάλυψη των New York Times: Ο τιμοκατάλογος της Intellexa για το Predator

Απανωτές είναι οι αποκαλύψεις των New York Times για...

Πρωτοφανές! Ο Μητσοτάκης «δραπέτευσε» από τη Βουλή χωρίς να απαντήσει στον Τσίπρα

Πρωτοφανές αντικοινοβουλευτικό ρεσιτάλ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ερμήνευσε τον κανονισμό της...

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Αν αποδειχτεί ότι ψεύδεστε για τις υποκλοπές, θα παραιτηθείτε;»

Καταπέλτης ο Αλέξης Τσίπρας στην πρωτολογία του στην Ολομέλεια...

Βουλή: Ψέματα και κινδυνολογία από τον πρωθυπουργό για τις παρακολουθήσεις 

Με το βλέμμα στο... μέλλον η ομιλία του πρωθυπουργού...
Διαφήμιση