Πόλεμος μηδενικού κόστους

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Αξίζει να παρατηρήσει κανείς ότι τα μέτρα που παρουσίασε ο Κ. Μητσοτάκης στο πολυδιαφημισμένο και πολυαναμενόμενο διάγγελμά του είναι όλα μηδενικού δημοσιονομικοί κόστους. Μηδενικό δημοσιονομικό κόστος τα μέτρα περιορισμού των ανεμβολίαστων. Μηδενικό δημοσιονομικό κόστος η χρονική διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Μηδενικό δημοσιονομικό κόστος και το κυλιόμενο ωράριο προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αλλά και μηδενικό δημοσιονομικό κόστος οι ανέξοδες ατάκες για «τα ετοιμοπόλεμα νοσοκομεία» και τους εργαζόμενους που «μαζί χτίζουμε το νέο ΕΣΥ». Αλλά, ως γνωστόν, με μηδενικό δημοσιονομικό κόστος δεν βάφονται αυγά. Ούτε τα λεωφορεία γίνονται ασφαλέστερα, ούτε οι σχολικές αίθουσες, ούτε, βεβαίως, φτιάχνονται καινούργιες ΜΕΘ με το προσωπικό που χρειάζεται.

Είναι λοιπόν σαφές ότι αν η Ελλάδα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο στη διαχείριση της πανδημίας κι αν είναι στην κορυφή σε όλους τους δείκτες τραγικότητας, αυτό συμβαίνει επειδή έχει αποφασίσει να βγάλει πέρα αυτόν τον πόλεμο με μηδενικό δημοσιονομικό κόστος. Αλλά μην την αδικούμε.

Και τα άλλα που κάνει μηδενικό δημοσιονομικό κόστος έχουν: και η θηριώδης κερδοφορία που εξασφαλίζεται για τους ιδιώτες της Υγείας, και η ασύστολη κερδοσκοπία του καρτέλ της ενέργειας που μας προμηθεύει το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη.

Εντάξει, η μείωση του φορολογικού συντελεστή σε μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις έχει κάποιο δημοσιονομικό κόστος. Και τα εξοπλιστικά επίσης. Τι να κάνουμε; Δεν είναι όλα τζάμπα σ’ αυτόν τον κόσμο. Πόλεμο έχουμε, θα δώσουμε και κάτι.

* Το κύριο άρθρο σήμερα στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Επέτειος Γρηγορόπουλου / Οι μαθητές φώναξαν: «Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» (Φωτορεπορτάζ)

Μαθητές και μαθήτριες από δεκάδες σχολεία πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τιμήσουν και να...

Βουλή: Ο Μητσοτάκης έριξε στην πυρά τους ελεύθερους επαγγελματίες ως συλλήβδην φοροφυγάδες

Το νομοσχέδιο συνιστά μια σημαντική μεταρρύθμιση κοινωνικής δικαιοσύνης ισχυρίστηκε...

Αράχωβα: Οργή για την κακοποίηση του χάσκι που υπέκυψε τελικά – Κοντά στη σύλληψη του δράστη

Σοκ έχει προκαλέσει το αποτρόπαιο έγκλημα του βασανισμού και...

Αυγέρη: Αντισυνταγματικά τα τεκμήρια που προβλέπει το νέο φορονομοσχέδιο

Βολές κατά της κυβέρνησης για το φορολογικό νομοσχέδιο και...
Διαφήμιση