“Πολιορκία” του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από τους αγρότες της Κρήτης

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με το πλοίο της γραμμής έφτασαν νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά περισσότεροι από 1.500 αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Κρήτη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Θα πάμε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να πούμε αυτά που πρέπει να πούμε… Αν μας ακούσει κάποιος…», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ένας κτηνοτρόφος, ενώ ένας δεύτερος συμπλήρωσε «Από ό,τι μάθαμε ο Υπουργός έχει φύγει στη Θεσσαλονίκη. Δεν πειράζει, εμείς θα πάμε έξω από το Υπουργείο. Ευελπιστούμε να βγει ο Υφυπουργός τουλάχιστον και να μας κάνει δεκτά τα αιτήματά μας».

«Ήταν μεγάλος ο τσέκουρας και μάλλον διπλός!», σημείωσαν ακόμη οι αγρότες. Προειδοποίησαν δε με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους. «Εάν δεν το δεχτούνε, θα κάνουμε το κουμάντο μας».

Οι αγρότες επιβιβάστηκαν μάλιστα στον ηλεκτρικό για να μετακινηθούν, χωρίς πάντως κανείς τους να φοράει μάσκα.

Όταν έφθασαν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το βρήκαν αποκλεισμένο από δυνάμεις των ΜΑΤ και κλούβες. Άρχισαν έτσι διαπραγματεύσεις για το πόσοι από αυτούς θα συμμετείχαν στην αντιπροσωπεία που θα κατέθετε τα αιτήματά τους στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Παρών στην κινητοποίηση είναι και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλος Πολάκης.

Οι αγρότες αντιδρούν στην περικοπή των επιδοτήσεων και ζητούν να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Από την πλευρά τους, οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για την ΚΥΑ σχετικά με την κατανομή των βοσκοτόπων που επιφέρει αλλαγές στα κριτήρια καταβολής των κτηνοτροφικών επιδοτήσεων, καθώς και για την αύξηση του κόστους παραγωγής.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Άρση της στήριξης Μητσοτάκη στον Αχιλλέα Μπέο ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης

Να άρει τη στήριξή του στον Αχιλλέα Μπέο καλεί τον Κυριάκο...

Κώστας Ζαχαριάδης: Η Αθήνα που ονειρεύομαι

Πριν λίγες μέρες – στη διάρκεια της καταιγίδας- συμπολίτες...

Σόφι ιν’τ Βελντ: Να διασφαλιστεί από την Κομισιόν η ανεξαρτησία των εθνικών αρχών στην Ελλάδα

Στις Βρυξέλλες έφτασε το θέμα της αντικατάστασης άρον-άρον των...

Ανθρωπιστική αποστολή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ στέλνει ο ΟΗΕ

Ο ΟΗΕ θα στείλει αυτό το Σαββατοκύριακο μια αποστολή...
Διαφήμιση