Ποιοι δεν θα είναι (ευτυχώς!) μαζί μας στη συναυλία;

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

-Πνίγουν πρόσφυγες στο Αιγαίο
-Απελαύνουν παιδιά
-Βασανίζουν κρατούμενους
-Υψώνουν φράχτες
-Κάνουν την Ελλάδα απέραντη αμερικανική βάση και προκεχωρημένο νατοϊκό φυλάκιο
-Αλλάζουν το δόγμα της πολυδιάστατης εξωτερικής μας πολιτικής
-Εμπλέκουν τη χώρα σε περιπέτειες και στέλνουν όπλα στον πόλεμο
-Φλερτάρουν με την ιδέα ενός γενικευμένου πολέμου και τον πυρηνικό όλεθρο, ως δήθεν  απάντηση στον κτηνώδη πόλεμο του Πούτιν
-Παρακολουθούν αμέριμνοι κι από μακριά  την “απομονωμένη” Τουρκία και άλλες χώρες να αναλαμβάνουν ειρηνευτικές πρωτοβουλίες
-Καλύπτουν τα καρτέλ και τους μαυραγορίτες που θησαυρίζουν στην ενέργεια και σε είδη πρώτης ανάγκης
-Φτωχοποιούν την κοινωνία με πρόσχημα την Ουκρανία και με “μέτρα” που επιχειρούν να σβήσουν την πυρκαγιά  της ακρίβειας με τρύπιες μάνικες.
-Ξεπουλάνε τις δημόσιες υποδομές, την υγεία, την Παιδεία.
-Ευθύνονται για το μακάβριο ρεκόρ θανάτων από κορονοϊό της Ελλάδας σε όλη τη  Δυτ. Ευρώπη, αναλογικά με τον πληθυσμό
-Καταργούν τα μέτρα για την πανδημία,  ενώ τα κρούσματα αυξάνονται, γιατί έτσι απαιτεί η θεά “αγορά”

Και νομίζουν πως θα τα καλύψουν όλα αυτά με ένα “Είμαστε όλοι Ουκρανοί” και πάει τέλειωσε; 
Και με επιθέσεις στην Αριστερά και στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν τάσσονται με τον Πούτιν και ταυτίζουν το θύμα με τον θύτη; 

Ε, όχι λοιπόν.

Όσο απίστευτα θρασύ κι αν ακούγεται, αυτό ακριβώς επιχειρούν. Έναν σπασμωδικό αντιπερισπασμό βασισμένο στο ψέμα και στη διαστρέβλωση,  βλέποντας με πανικό το έδαφος να σείεται και την πολιτική ηγεμονία της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη να κλονίζεται. Με τον λαϊκό παράγοντα να εισβάλει ξανά στο προσκήνιο των εξελίξεων. Και μάλιστα σε ένα θέμα όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, που θαρρούσαν ότι διέθεταν υπεροπλία και το μονοπώλιο στην έκφραση της ευαισθησίας του ελληνικού λαού.

Εξαπολύουν μια απίστευτη νεομακαρθική εκστρατεία. Συκοφαντούν  φορείς όπως η Αλληλεγγύη για Όλους και προσβάλουν  κσταξιωμένους  καλλιτέχνες,  γιατί δεν οργανώνουν τη συναυλία υπό τη γραμμή και τις  υποδείξεις ενός πανίσχυρου πολιτικού και μιντιακού “Νατοϊκού κομιτάτου”.
Επιστρατεύουν εναντίον της συναυλίας από “καψοΚαλύβες”- απολογητές των Ταγματασφαλιτών  και  τον προπετή  πρωθυπουργικό γόνο,  μέχρι καλοπληρωμένα τρολ και μισθωμένους πρώην Αριστερούς, να γκεμπελίζουν και να συκοφαντούν ασύστολα.
Θα τους αφήσουμε να κρυφτούν και να ξεπλυθούν για όλα τα παραπάνω πίσω από την  αντίθεσή τους για τα εγκλήματα του Πούτιν; Του δικού τους, από την άποψη του οικονομικού  συστήματος και των ταξικών συμφερόντων που εκπροσωπεί, Πούτιν;

Θα τους αφήσουμε;
Να συκοφαντούν την Αριστερά;
Να μας αποκαλούν “πουτινάκια” αυτοί που συμπαρατάχθηκαν με τον Πούτιν στις Πρέσπες;
Αυτοί οι ψευτοφιλελεύθεροι που στην κυβέρνησή τους έχουν μια διμοιρία “Αζόφ” ή “Βάγκνερ”  από (πρώην;) χουντικούς  και ακροδεξιούς;   
Αυτοί που ταΐζουν τους ολιγάρχες και τους εφοπλιστές τους χειρότερα απ’ τον τσάρο του Κρεμλίνου, με απευθείας αναθέσεις, αμαρτωλές επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές; 
Αυτοί που ιστορικά  χειροκρότησαν κάθε πόλεμο, κάθε επέμβαση, κάθε πραξικόπημα της CIA και του Πενταγώνου;
Αυτοί που προχθές έκλαιγαν την μακαρίτισα πλέον,  αναίσχυντη εγκληματία  πολέμου Ολμπράιτ, που δήλωνε ότι τα 500.000 παιδιά που σκότωσε το Αμερικανικό εμπάργκο στο Ιράκ “άξιζαν τον κόπο”;
Σε αυτούς  θα δώσει λογαριασμό ο δημοκρατικός κόσμος και η Αριστερά;

Όχι, βέβαια! 

Ο δημοκρατικός κόσμος, η Αριστερά και η νεολαία αγκάλιασαν ήδη τη συναυλία. Θα  βγουν  για μια ακόμη φορά μπροστά  στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη και του Νικηφορίδη, του Γλέζου και του Κύρκου,  να πολεμήσουν τον πόλεμο και την αδικία.

Να τραγουδήσουν για την Ειρήνη, τη Φύση που βιάζεται  και τον Άνθρωπο που κομματιάζεται.
Τις ζωές που χάνονται και τους άμαχους που εξευτελίζονται και ταπεινώνονται από τους ιμπεριαλισμους  όπου γης, σήμερα και χθες και αύριο, αν δεν ανατραπεί το σύστημα που γεννάει πείνα, πολέμους και ατέρμονη βαρβαρότητα. 

Αν δεν ηττηθεί  ο ιμπεριαλισμός που τώρα μιλάει ρωσικά και έχει εισβάλει βάρβαρα στην Ουκρανία.
Και ο  άλλος, ο πολύ πιο ισχυρός,   που μιλάει αγγλικά και έχει πνίξει τον κόσμο στο αίμα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Την Τρίτη θα είμαστε, λοιπόν  όλοι εκεί!
Στα Προπύλαια!
Στη μεγάλη συναυλία για να σταματήσει ο πόλεμος του Πούτιν.
Για να μπει τέλος στην  εισβολή.
Για να πετύχουν οι διαπραγματεύσεις.
Για να αναπνεύσει ελεύθερος και ανεξάρτητος ο ηρωϊκός Ουκρανικός λαός που αντιστέκεται.Προσοχή!   
Πολεμοκάπηλα “γεράκια”, ρατσιστές,   δεξιακραιοκεντρώα τρολ,  βαποράκια εμπόρων όπλων  και απόγονοι των Ελλήνων Σβόμποντα,  δεν θα τραγουδήσουν μαζί μας. (Ευτυχώς!).


Αυτοί στις τρύπες τους, στις Πρεσβείες τους, στην υποκουλτούρα τους και  στα κανάλια αυτών που τώρα βρίζουν τον Πούτιν,  αλλά χρυσοπληρώνονται για να μεταφέρουν το πετρέλαιό του με τα καράβια τους.

*Του Τάκη Κατσαρού στην “Εφημερίδα των Συντακτών”

Και η απάντηση που ζητούσε η Ν.Δ. για τη συναυλία ήρθε από την «Αλληλεγγύη για Όλους»

Η προσπάθεια υπονόμευσης της μεγάλης αντιπολεμικής συναυλίας την ερχόμενη Τρίτη, στα Προπύλαια, καλά κρατεί με τη «γαλάζια» παράταξη να ρωτά: «πόσο κοστίζει αυτή η συναυλία και ποιος πληρώνει;» και τους διοργανωτές να απαντούν «στο κόμμα που χρωστάει 400 εκατομμύρια ευρώ».

Το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. θέτει το ερώτημα στον ΣΥΡΙΖΑ «μετά τη χθεσινή επιβεβαίωση της σχέσης του με την ΜΚΟ που διοργανώνει την αποκαλούμενη “Συναυλία Ειρήνης”, όπου δεν γίνεται καμία αναφορά σε ρωσική εισβολή και απενοχοποιεί τον θύτη εξομοιώνοντάς τον με το θύμα».

Η απάντηση ήρθε από την «Αλληλεγγύη για Όλους» που αρχικά απορεί «με την ανικανότητα του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας να εντοπίσει» σε τρία  τουλάχιστον δελτία τύπου-ανακοινώσεις-καλέσματα  της, την σαφή καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, παραθέτοντας τα Δ.Τ..

«Δεν ξέρουμε πιο από τα δύο ισχύει και πιο είναι χειρότερο, το ότι στη Νέα Δημοκρατία δεν μπορούν να κατανοήσουν το σαφές περιεχόμενο μίας ανακοίνωσης ή  ότι απλώς σκόπιμα διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.

Με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κυβερνητικού κόμματος αποκαλύπτεται, ποιος  βρίσκεται πίσω από το όργιο διαστρέβλωσης,  παραχάραξης και συκοφαντίας που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενάντια στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτήν» σημειώνουν από την «Αλληλεγγύη».

Ως προς το ερώτημα που τέθηκε, απαντούν:«Θέλουμε να ενημερώσουμε το κόμμα που χρωστάει 400 εκατομμύρια ευρώ ότι η συναυλία γίνεται με την εθελοντική προσπάθεια και συνεισφορά όλων των συντελεστών της».

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Ραγδαίες εξελίξεις προαναγγέλλουν οι συγγενείς μετά το μπάζωμα – Πάνε με φάκελο στη Δικαιοσύνη

Στη Δικαιοσύνη έχοντας στα χέρια ένα υπόμνημα με πέντε αμείλικτα ερωτήματα πηγαίνουν αύριο,...

Οι γαλλικές εκλογές, ο Βορίδης και οι… ελαττωματικές ιδέες της Αριστεράς

Την εκτίμηση ότι όλη η Ευρώπη στρέφεται ουσιαστικά προς...

Καρτερός: Ο Κασσελάκης, ο Τσίπρας και τα πηγάδια

Η καμπάνα δεν χτυπάει όμως μόνο για τον Τσίπρα,...
Διαφήμιση