Πατριδεμπόριο as usual…

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο Κ. Μητσοτάκης χρειάζεται απεγνωσμένα το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο δεν γίνεται χωρίς πατριδεμπόριο. Ούτε χωρίς Σεφερλή.

Πατριδεμπόριο με πνεύμα Σεφερλή έκανε προχθές ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. Κι αυτό έχει την εξήγησή του. Ο Κ. Μητσοτάκης χρειάζεται απεγνωσμένα το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο δεν γίνεται χωρίς πατριδεμπόριο. Ούτε χωρίς Σεφερλή.

Και έτσι ακούσαμε αυτά τα ανεκδιήγητα, «από το όχι στις γραβάτες πήγατε στο όχι στις φρεγάτες», «δεν θα μας πείτε εσείς πόσο τις αγοράζουμε, γιατί το 2015 χρεώσατε 200 δισ. τη χώρα», «το δικό μας αμυντικό δόγμα είναι καλύτερο γιατί εσείς λέτε ότι δεν έχει σύνορα η θάλασσα».

Και μαζί ακούσαμε ότι η αντιπολίτευση είναι «εθνική εξαίρεση» και ότι η ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε είναι κατάλογος εθνικού χρέους και οι  Έλληνες θα τη θυμούνται για πάντα.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το εθνικό αυτό χρέος, ο πρωθυπουργός εκφώνησε έναν «Εδεσσαϊκό» για το πώς τελικά η συμφωνία προστατεύει την ΑΟΖ – παρά την παλιότερη δήλωση Γεραπετρίτη ότι δεν μας ενδιαφέρει να προστατεύσουμε τίποτα που απέχει από μας παραπάνω από 6 μίλια.

Είπε επίσης ότι θα πάμε να πολεμήσουμε άσχετους στο Σαχέλ για να μην είναι ετεροβαρής υπέρ μας η ελληνογαλλική συμφωνία αλλά και για να δοξαστούμε στον πόλεμο κατά του τζιχαντισμού, που, όπως μας διαβεβαίωσε, θα παρακολουθούμε από απόσταση ασφαλείας. Και ότι οι φρεγάτες ήταν ευκαιρία γιατί βρήκαμε τη Γαλλία απελπισμένη.

Κάτι σοβαρό δεν είπε.  Όπως, π.χ., γιατί η συμφωνία παρακάμπτει τα ελληνικά ναυπηγεία. Πού να βρει χρόνο…

* Το κύριο άρθρο στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ” σήμερα 9-10-2021

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

8 Δεκέμβρη 2008 / 15 χρόνια από την εξέγερση που τάραξε την Ελλάδα

Ηδιαδήλωση φουντώνει.Ο Αλέξης έπεσε νεκρός αλλά είναι ζωντανός.Ζεστό αίµα...

Αντιδημοκρατική δυσανεξία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Με αφοπλιστικό τρόπο ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης παραδέχτηκε χθες...

2023: Ένας πλανήτης αλυσοδεμένος στα χρέη

*Γράφει η Έλλη Πετρίδη - Σε επικίνδυνη πορεία βρίσκεται...

Μέση Ανατολή: Σφυροκόπημα από το Ισραήλ στη νότια Γάζα – «Στόχος οι υπόγειες σήραγγες»

Η Γάζα φλέγεται για ακόμη ένα 24ωρο, με τον ισραηλινό στρατό...
Διαφήμιση