Παπανικολάου: Ανοίγουν τον τουρισμό με ανεμελιά που θα βρεί το ΕΣΥ σε μεγάλη πίεση (ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

“Εάν έχουμε ένα καινούριο κύμα νωρίτερα φέτος, η κατάσταση αυτή θα βρει τα νοσοκομεία σε μια κατάσταση πάρα πολύ άσχημη”, είπε στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Πάνος Παπανικολάου.

“Όντως καταγράφεται μια υποχώρηση του φόρτου – λόγω πανδημίας – στα νοσοκομεία, ωστόσο πρέπει να θυμήσουμε πως η κατάσταση φούντωσε πέρυσι το καλοκαίρι, στις τουριστικές περιοχές της χώρας. Σας υπενθυμίζω πως τον Αύγουστο του 2021 η κατάσταση ήταν δραματική στα νοσοκομεία της Κρήτης, της Ρόδου και της Μεσσηνίας, κι αυτό συνέβη λόγω της ανεπαρκέστατης επιδημιολογικής επιτήρησης. Ανησυχώ πολύ και φέτος γιατί βλέπω ακόμη μεγαλύτερη ανεμελιά στην επιτήρηση του τουρισμού – ακούω να λένε πως δεν θα χρειάζεται καν πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο τουριστών στη χώρα, παρά μόνο ένα ράπιντ τεστ. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό. Εάν έχουμε ένα καινούριο κύμα νωρίτερα φέτος, η κατάσταση αυτή θα βρει τα νοσοκομεία σε μια κατάσταση πάρα πολύ άσχημη.

Ο κ. Πλεύρης είπε πρόσφατα στη Βουλή πως όλα τα νοσοκομεία θέλει να γίνουν νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Κι αυτό μπορεί σε πρώτη φάση να μην έχει επίπτωση στον πολίτη, αλλά θα σημάνει αυτόματα τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων για το προσωπικό των νοσοκομείων. Κι αν αυτό συνδυαστεί με αυτό που είπε και η κ Γκάγκα, η οποία εξήγγειλε την κατάργηση στην αποκλειστική απασχόληση για τους γιατρούς του ΕΣΥ. Αν δοθεί στους διευθυντές του ΕΣΥ το ‘προνόμιο’ αντί να έχουν αξιοπρεπή μισθό να έχουν ιδιωτικό ιατρείο ή πρόσβαση σε ιδιωτική κλινική ταυτόχρονα με το δημόσιο νοσοκομείο δεν θα υπάρχει ΕΣΥ, ούτε κατ’ όνομα”.

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Ραγδαίες εξελίξεις προαναγγέλλουν οι συγγενείς μετά το μπάζωμα – Πάνε με φάκελο στη Δικαιοσύνη

Στη Δικαιοσύνη έχοντας στα χέρια ένα υπόμνημα με πέντε αμείλικτα ερωτήματα πηγαίνουν αύριο,...

Οι γαλλικές εκλογές, ο Βορίδης και οι… ελαττωματικές ιδέες της Αριστεράς

Την εκτίμηση ότι όλη η Ευρώπη στρέφεται ουσιαστικά προς...

Καρτερός: Ο Κασσελάκης, ο Τσίπρας και τα πηγάδια

Η καμπάνα δεν χτυπάει όμως μόνο για τον Τσίπρα,...
Διαφήμιση