Ο ψυχίατρος Γιώργος Νικολαΐδης, με αντιεμβολιαστικές απόψεις, στην νέα Επιτροπή για την Υγεία

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μία ακόμη αστοχία από πλευράς κυβέρνησης είχαμε κατά τον ορισμό της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, η σύσταση της οποίας έγινε γνωστή χθες.

Μεταξύ των ονομάτων που συγκροτούν την επιτροπή που σύστησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ως αναπληρωματικό μέλος, εμφανίζεται και εκείνο του κ. Γιώργου Νικολαΐδη, ψυχιάτρου και Διευθυντή της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού.

Αν και όπως έχει διευκρινίσει το υπουργείο η Επιτροπή αυτή δεν σχετίζεται με την πανδημία του νέου κορονοϊού, εντύπωση προκαλεί η επιλογή του κ. Νικολαΐδη.

Και αυτό γιατί ενώ μπαίνουμε στον τρίτο χρόνο της πανδημίας με τα θύματα να αυξάνονται ραγδαία και  η κυβέρνηση με πρώτο τον πρωθυπουργό, διακηρύσσει την σημασία του εμβολιασμού και πλέον της τρίτης δόσης, ο υπουργός Υγείας επιλέγει για μία συμβουλευτική επιτροπή τον κ. Νικολαΐδη, ο οποίος με δημόσιες τοποθετήσεις του υποβαθμίζει την επικινδυνότητα της νόσου, ενώ έχει ταχθεί κάτα του lockdown και εμφανίζεται επιφυλακτικός απέναντι στα εμβόλια κατά της Covid-19 προκρίνοντας ως λύση την ανοσία της αγέλης.

“Η δαιμονοποιημένη έννοια της ανοσίας της αγέλης θα είναι που θα φέρει τα αποτελέσματα” αναφέρει χαρακτηριστικά σε εκδήλωση το περασμένο καλοκαίρι, στην οποία τονίζει επίσης πως “τούτος ‘δω ο ιός είναι λίγο βαρύτερος από τις βαρύτερες εποχιακές γρίπες” κάτι που έχει πολλάκις αποδειχτεί αβάσιμο.

“Εγώ από την αρχή έχω μεγάλη επιφύλαξη, με δείγμα αποτελεσματικότητας σε 190 νοματαίους δεν θα έπαιρνες άδεια κυκλοφορίας”, αναφέρει σχετικά με τα εμβόλια κάνοντας λόγο για “απειλή πληθωριστικά φουσκωμένη με τεχνητούς τρόπους, που μπορείς οποιαδήποτε στιγμή θέλεις να την αποπληθωρίσεις και να πεις ότι πέρασε γιατί εγώ έφερα το θαυματουργό φάρμακο”.

Ο κ. Νικολαΐδης, μάλιστα, σε αρθρογραφία του αναφέρει ότι τα παιδιά “πρακτικώς δεν κινδυνεύουν” από την covid-19, ισχυρισμός που έχει αποδειχτεί έωλος και, αν μη τι άλλο, επικίνδυνος.

 Όπως φαίνεται από την απόφαση για τη σύσταση της Επιτροπής, η τοποθέτηση του κυρίου Νικολαϊδη έγινε “εξ οφίτσιο” δηλαδή αυτόματα καθώς θα έπρεπε να συμμετέχουν σ’ αυτή εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού. Όμως υποχρέωση της Κυβέρνησης είναι να γνωρίζει και την επάρκεια των επιστημόνων που εμπιστεύεται. Μάλιστα είναι να απορεί κανείς πώς διατηρεί τη θέση του στο Ινστιτούτο έχοντας διατυπώσεις τις απόψεις του για τον εμβολιασμό οι οποίες ακροβατούν στο όριο της δικαίωσης των αντιμεβολιαστικών κινημάτων. 

Ποιο είναι, όμως, το μήνυμα που περνά η κυβέρνηση όταν εν μέσω πανδημίας, με τους νεκρούς να αυξάνονται καθημερινά και το ΕΣΥ να έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όριά του, επιλέγει για μία συμβουλευτική επιτροπή έναν άνθρωπο ο οποίος επιμένει στο μήνυμα ότι η Covid-19 είναι λίγο πιο βαριά από μία γρίπη και προκρίνει ως κύριο μέσο αντιμετώπισης της πανδημίας την μαζική νόσηση;

Πρόκειται για μία ακόμη άστοχη ενέργεια της κυβέρνησης, που από την αρχή της πανδημίας επιλέγει την αμφισημία αντί τις ξεκάθαρες τοποθετήσεις.

Πηγή: news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Είναι διεφθαρμένοι από πάνω ως κάτω

*Του Κώστα Βαξεβάνη - Οταν ο υπουργός Οικονοµίας Κωστής...

Κασσελάκης από Παλαιστίνη: «Ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό»

Μήνυμα υπέρ της άμεσης αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους έστειλε...

Τελ Αβίβ: Μεγάλη επίθεση με ρουκέτες από τη Χαμάς – Ήχησαν οι σειρήνες μετά από 4 μήνες

Η Χαμάς εκτόξευσε σήμερα ένα μπαράζ ρουκετών από τη Γάζα με...

Στέργιος Καλπάκης: Τα πολλά πρόσωπα της υποκρισίας και της ανευθυνότητας

Στις 24 Ιανουαρίου 2019, στην ιστορική του ομιλία στη...
Διαφήμιση