Ο Ρούτε ζήτησε συγγνώμη – Ο έλληνας πρωθυπουργός;

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

* Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Ο Μαρκ Ρούτε είναι ο πρωθυπουργός τη Ολλανδίας. Την περασμένη Παρασκευή, με τη νέα έξαρση της πανδημίας, η κυβέρνησή του επέβαλε εκ νέου περιορισμούς σε μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Δεν έριξε όμως την ευθύνη αποκλειστικά στους πολίτες, ούτε στοχοποίησε την αντιπολίτευση.

«Αυτό που νομίζαμε ότι θα ήταν δυνατόν, αποδείχτηκε αδύνατον στην πράξη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός πρωθυπουργός. «Είχαμε κακή κρίση, κάτι για το οποίο μετανιώνουμε και για το οποίο ζητάμε συγγνώμη».

Τι σχέση, άραγε, έχει αυτή η τοποθέτηση του Μαρκ Ρούτε με τις τοποθετήσεις του έλληνα πρωθυπουργού και των στελεχών της κυβέρνησής του;

Ακόμα και με το «διάγγελμα» των μέτρων ο έλληνας πρωθυπουργός επέρριψε όλες τις ευθύνες στους πολίτες, ενώ την επόμενη ημέρα η κυβερνητική εκπρόσωπος και πλειάδα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκαν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον ουσιαστικά ότι πριμοδοτεί το αντιεμβολιαστικό κίνημα!

Τι και αν ο πρωθυπουργός προέβλεπε ένα ήρεμο καλοκαίρι; Τι και αν είχε καλλιεργήσει success story για την οικονομία, τον τουρισμό, την εργασία; Το δόγμα είναι το ίδιο:

Ότι καλό γίνεται το καρπώνεται η κυβέρνηση, για ότι αρνητικό φταίει η αντιπολίτευση – κυρίως η αξιωματική – και, βεβαίως, οι ίδιοι οι πολίτες. Αν είναι και νέοι άνθρωποι, ακόμα χειρότερα!

Πιστεύουν αλήθεια στο μέγαρο Μαξίμου πως έτσι δημιουργούν κλίμα για τον εμβολιασμό; Και αν ναι, τότε γιατί οι εμβολιασμένοι σήμερα ανέρχονται μόλις στο 41%; Υπάρχει μια εξήγηση γιατί μας έδινε ψεύτικα νούμερα για τους εμβολιασμούς; Υπάρχει μια εξήγηση γιατί την ημέρα που γινόταν έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της μετάλλαξης «Δέλτα», δημιουργήθηκε κλίμα ελευθερίας, με την ανακοίνωση της μη υποχρεωτικότητας της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους;

Για αυτά και πολλά άλλα μήπως υπάρχει μια συγγνώμη; Μια αυτοκριτική έστω; Ή τον πολιτισμό του Ρούτε θα κάνουμε χρόνια να τον δούμε στην Ελλάδα;

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Διεθνές Δικαστήριο κατά Ισραήλ: «Να σταματήσει κάθε στρατιωτική ενέργεια στη Ράφα»

Οι δικαστές του ανώτατου Διεθνούς Δικαστηρίου διέταξαν σήμερα Παρασκευή...

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ο Κουρέτας απέλυσε έξι υπαλλήλους επειδή χρηματίστηκαν

Σε αυτοδίκαιη αργία τέθηκαν έξι υπάλληλοι της περιφέρειας Θεσσαλίας...

Αλέξης Χαρίτσης / Πυρά κατά Μητοτάκη για την ακρίβεια τα τελευταία πέντε χρόνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μια ομιλία σε υψηλούς τόνους και παράθεση επιχειρημάτων ο επικεφαλής...
Διαφήμιση