Ο Μητσοτάκης απορρίπτει την πρόταση Τσίπρα για debate στον ΣΚΑΪ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Την μπάλα στην εξέδρα μετά την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για debate στον ΣΚΑΪ πετάει η κυβέρνηση, αρνούμενη ουσιαστικά την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ο Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, έδωσε μία αρκετά αμήχανη απάντηση, λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός συνομιλεί θεσμικά με τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων».

Συγκεκριμένα, δημοσιογράφος ρώτησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο: «Ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό “διαχειριστή της συμφοράς” σε ό,τι αφορά την πανδημία και τον κάλεσε σε τηλεμαχία. Ποια είναι η απάντηση;». Παίρνοντας τον λόγο ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε για όλα τα άλλα εκτός από το debate:

«Ο πρωθυπουργός συνομιλεί θεσμικά με τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων και η κυβέρνηση απαντά με τις πράξεις και τ’ αποτελέσματα της πολιτικής της σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που βάζει στην ελληνική οικογένεια, στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις, η κατάσταση, έτσι όπως τη βιώνουμε, με τις πολλές και επάλληλες κρίσεις. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Τσίπρας, όπως κάνει πάντοτε, όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση, έχει μία μαγική συνταγή, μία έτοιμη λύση για όλα. Με λεφτά και προσλήψεις.

Έτσι, λοιπόν, και στο πλαίσιο αυτής του της δήλωσης και της κάθε του παρουσίας, προσεγγίζει με έναν πάρα πολύ απλοϊκό τρόπο τις συνέπειες από ένα ιδιαίτερα δυσμενές και περίπλοκο κοκτέιλ διεθνών κρίσεων. Φαίνεται ότι αγνοεί τη διεθνή πραγματικότητα, τις διαστάσεις και το βάθος των κρίσεων αυτών, γι’ αυτό και η πολιτική του πρόταση εξαντλείται ξανά στο ότι “με ένα νόμο και με ένα άρθρο” θα αντιμετωπίσει ή θα αλλάξει την πραγματικότητα αυτή. Από την άλλη η κυβέρνηση προσηλωμένη στην προσπάθεια, προσηλωμένη στην ανάγκη να σταθεί στο πλευρό νοικοκυριών και επιχειρήσεων, παράγει με την πολιτική της συγκεκριμένα αποτελέσματα, που δυναμώνουν το εισόδημα, στηρίζουν τους πολίτες έτσι ώστε να μετριαστούν οι επιπτώσεις της κρίσης και ταυτόχρονα, διαφυλάσσουν την αξιοπιστία της χώρας, διαφυλάσσουν τη σταθερή πορεία της οικονομίας και τη δυναμική της ανάπτυξης».

Υπενθυμίζεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για debate. Προεκλογικά, ήταν ο πρώτος αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος είχε επανειλημμένως πει «όχι» σε τηλεμαχία, φοβούμενος την πολιτική αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

8 Δεκέμβρη 2008 / 15 χρόνια από την εξέγερση που τάραξε την Ελλάδα

Ηδιαδήλωση φουντώνει.Ο Αλέξης έπεσε νεκρός αλλά είναι ζωντανός.Ζεστό αίµα...

Αντιδημοκρατική δυσανεξία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Με αφοπλιστικό τρόπο ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης παραδέχτηκε χθες...

2023: Ένας πλανήτης αλυσοδεμένος στα χρέη

*Γράφει η Έλλη Πετρίδη - Σε επικίνδυνη πορεία βρίσκεται...

Μέση Ανατολή: Σφυροκόπημα από το Ισραήλ στη νότια Γάζα – «Στόχος οι υπόγειες σήραγγες»

Η Γάζα φλέγεται για ακόμη ένα 24ωρο, με τον ισραηλινό στρατό...
Διαφήμιση