Ο Δημήτρης Μαύρος της MRB επιβεβαίωσε παρατυπίες στην ύποπτη δημοσκόπηση της Opinion Poll

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) και διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή για τις λίστες Πέτσα,  ότι υπήρξε παράβαση στην περίπτωση της ύποπτης δημοσκόπησης της Opinion Poll, της εταιρείας δημοσκοπήσεων που ελέγχεται από και για την απευθείας ανάθεση 270.000 από το δημόσιο.

Η επίμαχη δημοσκόπηση είχε δημοσιευθεί τον περασμένο Μάϊο και είχε προκαλέσει σάλο καθώς τα ευρήματά της έρχονταν σε απόλυτη σύγκρουση με τα  στοιχεία του «Ευρωβαρόμετρου»

Μάλιστα, στη δημοσκόπηση, υπήρχε μέτρηση και για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, όπου ο Ανδρέας Λοβέρδος εμφανιζόταν πρώτος και με διαφορά από τον Νίκο Ανδρουλάκη

Ο Δημήτρης Μαύρος στην κατάθεσή του για την επίμαχη δημοσκόπηση της Opinion Poll, επεσήμανε ότι δημοσιεύθηκε χωρίς το όνομα του εντολέα, πράγμα που είναι παράτυπο ενώ όπως είπε έγινε μισός έλεγχος της δημοσκόπησης, μόνο, δηλαδή, στο κομμάτι της συλλογής στοιχείων και όχι στο κομμάτι της επεξεργασίας και στάθμισής τους.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για τις λίστες Πέτσα και την Opinion Poll, ο μάρτυρας Δημ. Μαύρος, αντιπρόεδρος του ΣΕΔΕΑ  επιβεβαίωσε τα δύο άκρως «αμαρτωλά» γεγονότα για την εν λόγω εταιρία.

Ότι δηλαδή αφενός δεν δημοσιοποίησε  τον πελάτη –εντολέα όπως ορίζει ο νόμος και αφετέρου δεν ζήτησε να γίνει έλεγχος από τον ελεγκτικό φορέα των δημοσκοπήσεων, διαψεύδοντας έτσι χαρακτηριστικά τις δηλώσεις των βουλευτών  της Ν.Δ. που ισχυρίζονται διαρκώς ότι η Opinion Poll ελέγχθηκε πλήρως και βρέθηκε εντάξει.

Επίσης ο κ. Μαύρος χαρακτήρισε προβληματικό να δίνονται απευθείας αναθέσεις (εκτός διαγωνιστικών διαδικασιών) σε μια εταιρεία της οποίας ο ιδιοκτήτης πραγματοποιεί ταυτοχρόνως δημοσκοπήσεις.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να μας πείσει ότι «προχωράμε πράγματι τολμηρά, και σίγουρα μπροστά»

Για μεταρρυθμίσεις και «μεγάλες αλλαγές» μιλά ο πρωθυπουργός στην...

ΣΥΡΙΖΑ: To ψηφιακό κόμμα, τα νέα μέλη, οι έρευνες και τα think tanks

*Του Μιχάλη Χαριάτη - Κόμβος! Μια «μηχανή» αποτύπωσης και,...

Μέση Ανατολή: Συνεχίζει τους βομβαρδισμούς το Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει σήμερα τη Λωρίδα της Γάζας παρά τις...
Διαφήμιση