Ο γιος του Μητσοτάκη και οι χιλιάδες Μποφίλιου του αντιπολεμικού κινήματος

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν, γιος πρωθυπουργού να ειρωνεύεται σημαντικούς εκπροσώπους του τραγουδιού της χώρας του; Όχι. Τη θλιβερή πρωτιά έχει η Ελλάδα του Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο facebook με αφορμή τη «Συναυλία Ειρήνης» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (29/03), αποκάλεσε ειρωνικά τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν (από τον Εισβολέα έως τον Νταλάρα), Galacticos της ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής.

«Στη συναυλία ειρήνης συμμετέχει ο Εισβολέας, ο Θανάσιμος, ο Δημήτρης Μητσοτάκης (ΛΟΛ). Αυτοί δεν απλοί τραγουδιστές. Μιλάμε για τους Galacticos της ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής. Πάντως, για όσους έχουν σκοπό να φέρουν Ουκρανικές σημαίες στην συναυλία (εδώ γελάμε όλοι)… Φιλική υπενθύμιση. Μπλε από πάνω, κίτρινο από κάτω. Έχετε μια τάση να τα μπερδεύετε», γράφει στην ανάρτησή του την οποία έσβησε μετά την κατακραυγή, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, προκαλώντας πολλά σχόλια στο προφίλ του στο Facebook. 

Φυσικά ο γιος του «μεγαλειωτάτου» που έδειξε με τον τρόπο του που έχει γραμμένη η δεξιά κυβέρνηση τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας, δεν είναι ο μόνος που έσπευσε να σπείρει τον διχασμό και να προτρέψει με τον τρόπο του τον κόσμο να μην πάει στη συναυλία. Έγραφα σε προηγούμενο άρθρο με αφορμή τις επιθέσεις στη Μποφίλιου, ότι από το Ακραίο Κέντρο μας έμεινε μόνο το Ακραίο κι επιβεβαιώθηκε ξανά, αφού οι πολέμιοι της Συναυλίας Ειρήνης Δεξιοί και Ακροκεντρώοι πορεύονται χέρι – χέρι στην άνευ προηγουμένου σπίλωση όσων διαδηλώνουν ενάντια στον πόλεμο, χωρίς το πλαίσιο που δίνει η κυβερνητική γραμμή.

Έτσι βρέθηκαν να χαρακτηρίζονται ως «Πουτινάκια» άνθρωποι που χρόνια υπήρξαν στην πρώτη γραμμή του αντιπολεμικού κινήματος μόνο και μόνο, γιατί διαδηλώνουν ενάντια στον Πούτιν, υπογραμμίζοντας και τις ευθύνες του ΝΑΤΟ.

Τώρα πως γίνεται να κλαις για τα παιδάκια που βομβαρδίζονται και να ξοδεύεις εργατοώρες πάνω από έναν υπολογιστή για να βρίζεις τους τραγουδιστές που ζητούν τραγουδώντας να σταματήσει ο πόλεμος μόνο η νέα δεξιά το γνωρίζει. Παλιά απλά κάθονταν σπίτια τους εν μέσω πολέμου και συζητούσαν για τις νέες τάσεις όταν δεν χειροκροτούσαν τους βομβιστές, γιατί ως γνωστόν οι Δεξιοί είναι διαχρονικά οι απολογητές των εισβολέων.  Από την εφηβεία μας καίμε παπούτσια στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις κι έναν δεξιό δεν είδαμε.

Σήμερα βγαίνουν στα κάγκελα, βρίζοντας το μισό ελληνικό τραγούδι. Μην τους ενοχλείτε. Κρατήστε ονόματα και διευθύνσεις να τους καλέσουμε στην επόμενη αντιπολεμική συναυλία γιατί η Ουκρανία προφανώς δεν θα είναι η τελευταία χώρα που ισοπεδώνεται από υπερδύναμη. Θα έρθουν μαζί μας στη διαδήλωση θα υποστηρίξουν τους πρόσφυγες πολέμου. Ή μήπως όχι; Γι αυτό σας λέω, μη χαλάτε το σάλιο σας για μια παρέα εμμονικών που το πρωί χειροκροτούν βίαιες επαναπροωθήσεις προσφύγων και το βραδυ μας εγκαλούν που δεν υπερασπιζόμαστε οπως πρέπει τους «πραγματικούς» πρόσφυγες.

Στην αλληλεγγύη εμείς και χθες και σήμερα και αύριο και για πάντα. Ενάντια στους πολεμοχαρείς δυνάστες που θυσιάζουν ζωές για το κέρδος πάντα. Εσωτερική μικροπολιτική πάνω στα πτώματα δεν κάναμε ποτέ και δεν θα κάνουμε ούτε σήμερα. Αυτές είναι πρακτικές της Δεξιάς και δη της αδίστακτης διχαστικής δεξιάς του Μητσοτάκη που έχει εμποτίσει με τόση ακροδεξιά ρητορική και πράξη τον κοινωνικό ιστό, που αν δεν κρατήσουμε στοιχειωδώς ζωντανές τις αξίες του ανθρωπισμού, θα κάνουμε χρόνια να συνέλθουμε.

*Της Φωτεινής Λαμπρίδη στο tvxs.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Ραγδαίες εξελίξεις προαναγγέλλουν οι συγγενείς μετά το μπάζωμα – Πάνε με φάκελο στη Δικαιοσύνη

Στη Δικαιοσύνη έχοντας στα χέρια ένα υπόμνημα με πέντε αμείλικτα ερωτήματα πηγαίνουν αύριο,...

Οι γαλλικές εκλογές, ο Βορίδης και οι… ελαττωματικές ιδέες της Αριστεράς

Την εκτίμηση ότι όλη η Ευρώπη στρέφεται ουσιαστικά προς...

Καρτερός: Ο Κασσελάκης, ο Τσίπρας και τα πηγάδια

Η καμπάνα δεν χτυπάει όμως μόνο για τον Τσίπρα,...
Διαφήμιση