Ουκρανική κρίση: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις – Βρέθηκαν κοινά σημεία λέει η Ρωσία

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μόσχα και Κίεβο έκατσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στην περιοχή του Γομέλ της Λευκορωσίας, το μεσημέρι της Δευτέρας (28/02), εν μέσω κλιμάκωσης της κρίσης στην Ουκρανία. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας με τη Μόσχα να απαντά με απαγόρευση πτήσεων από αεροπορικές 36 χωρών.

Περίπου στις 18:00′ ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην περιοχή Γκόμελ της Λευκορωσίας, σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της κατάστασης.

Όπως ωστόσο δήλωσε σύμβουλος του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, οι αντιπροσωπίες των δύο χωρών θα επιστρέψουν στις χώρες τους, ωστόσο θα ακολουθήσει νέος γύρος, το συντομότερο δυνατό. Σε αυτήν την πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων, Ρωσία και Ουκρανία προσδιόρισαν ορισμένα θέματα προτεραιότητας προς επίλυση, ενώ «σκιαγραφήθηκαν» συγκεκριμένες αποφάσεις.

«Εντοπίσαμε ζητήματα στα οποία μπορούμε να περιμένουμε συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.Νωρίτερα, το γραφείο του Βολοντίμιρ Ζελένκσι δήλωσε ότι «το βασικό θέμα των διαπραγματεύσεων είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός και η απόσυρση των στρατευμάτων από το έδαφος της Ουκρανίας».

Πηγή: sputniknews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ο Μητσοτάκης, οι «ικεσίες» στους τραπεζίτες και οι αποκλίσεις με Σταϊκούρα

Η ήδη «βαριά» για το Μέγαρο Μαξίμου θεματολογία της...

Η ΛΑΡΚΟ και ο άφαντος διαγωνισμός

Αλυτο παραμένει το μυστήριο του ενός εκ των δύο...

Πολύκροτες υποθέσεις και δολοφονίες στα… αζήτητα

«Η ταινία που ακολουθεί αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα,...
Διαφήμιση