Οργή στη Μόσχα για την δήλωση Μπάιντεν “να φύγει ο Πούτιν” – Διορθώνει ο Λευκός Οίκος

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σε αναδίπλωση αναγκάστηκε να προβεί ο Λευκός Οίκος, μετά την αντίδραση της Μόσχας που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν για τον Ρώσου ομόλογό του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πολωνία έδωσε μια «σημαντική» -όπως τη χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος- ομιλία, λέγοντας μεταξύ άλλων «για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμένει άλλο στην εξουσία», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν, στην ομιλία του στη Βαρσοβία, ενώ το πλήθος ζητωκραύγαζε από αυτή του την κουβέντα.

Η ατάκα του αυτή, προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ, ο οποίος δήλωσε: «Αυτό δεν μπορεί να το αποφασίσει ο κ. Μπάιντεν. Θα πρέπει να είναι μόνο επιλογή του λαού της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Στη συνέχεια ο Αμερικανός αξιωματούχος, μετά την ομιλία του Μπάιντεν, δήλωσε πως η τοποθέτηση Μπάιντεν δεν ήταν για την αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία. «Αυτό που ήθελε να πει ο πρόεδρος ήταν ότι δεν μπορεί να επιτραπεί στον Πούτιν να ασκεί εξουσία στους γείτονές του ή στην περιοχή. Δεν συζητούσε για την εξουσία του Πούτιν στη Ρωσία ούτε για αλλαγή καθεστώτος», επισήμανε ο αξιωματούχος.

Πηγή: tvxs.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ο Μητσοτάκης, οι «ικεσίες» στους τραπεζίτες και οι αποκλίσεις με Σταϊκούρα

Η ήδη «βαριά» για το Μέγαρο Μαξίμου θεματολογία της...

Η ΛΑΡΚΟ και ο άφαντος διαγωνισμός

'Αλυτο παραμένει το μυστήριο του ενός εκ των δύο...

Πολύκροτες υποθέσεις και δολοφονίες στα… αζήτητα

«Η ταινία που ακολουθεί αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα,...
Διαφήμιση