Ξεμένουν από υγειονομικούς τα νοσοκομεία λόγω αναστολών – Απίστευτα περιστατικά

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σε αναστολή οδηγήθηκαν 92 εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης οι οποίοι δεν εμβολιάστηκαν με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνεχίσουν την εργασία τους στον χώρο της Υγείας, κατ’ εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς.

Πρόκειται για το 14% των εργαζομένων του νοσοκομείου το οποίο μεταφράζεται σε πέντε γιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση υπό τη μορφή στάσης εργασίας έξω από το Νοσοκομείο, με τους υγειονομικούς να αντιδρούν στο μέτρο της υποχρεωτικότητας και να εκφράζουν τους έντονους προβληματισμούς τους για την επόμενη ημέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, μετά και την απομάκρυνση όσων εργαζόμενων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Σύμφωνα με το xanthinea.gr, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου άλλωστε τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού, εκφράζοντας ωστόσο την έντονη δυσφορία του για τον υποχρεωτικό χαρακτήρα του μέτρου και τις επιπτώσεις του στο σύστημα Δημόσιας Υγείας της Ξάνθης.

Από την πρόσληψη σε… αναστολή

Την ίδια ώρα, ένα απίστευτο περιστατικό καταγράφηκε στο νοσοκομείο των Σερρών. To νοσοκομείο αντιμετωπίζει εδώ και καιρό ελλείψεις σε αναισθησιολόγους. Αφού και ο τελευταίος συνταξιοδοτήθηκε, βγήκε η σχετική προκήρυξη και η θέση του διευθυντή του τμήματος αναισθησιολογίας καλύφθηκε από έναν ιατρό από τη Δράμα.

Ωστόσο, μετά από δυο ημέρες εργασίας ο γιατρός ανακοίνωσε στη διεύθυνση ότι είναι ανεμβολίαστος. Ο αναισθησιολόγος, τελικά, τέθηκε σε αναστολή.

* Πληροφορίες από το documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Ραγδαίες εξελίξεις προαναγγέλλουν οι συγγενείς μετά το μπάζωμα – Πάνε με φάκελο στη Δικαιοσύνη

Στη Δικαιοσύνη έχοντας στα χέρια ένα υπόμνημα με πέντε αμείλικτα ερωτήματα πηγαίνουν αύριο,...

Οι γαλλικές εκλογές, ο Βορίδης και οι… ελαττωματικές ιδέες της Αριστεράς

Την εκτίμηση ότι όλη η Ευρώπη στρέφεται ουσιαστικά προς...

Καρτερός: Ο Κασσελάκης, ο Τσίπρας και τα πηγάδια

Η καμπάνα δεν χτυπάει όμως μόνο για τον Τσίπρα,...
Διαφήμιση