Ν. Ηλιόπουλος: Σε πολιτική απόγνωση ο Κ. Μητσοτάκης – Να απαλλάξει την χώρα από την κυβέρνηση της ΝΔ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση


“Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε πολιτική απόγνωση. Μια σειρά από εμμονικές επιλογές του για την πανδημία και την ακρίβεια τον έχουν φέρει σε ένα σημείο αδιεξόδου. Ο πληθωρισμός καλπάζει, όπως και η ακρίβεια. Θα του είναι πολύ δύσκολο να εξαντλήσει την τετραετία”, εκτίμησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Kontra News.

“Ίσως η ορθότερη επιλογή του στα χρόνια που είναι πρωθυπουργός είναι να απαλλάξει τη χώρα από την μοιραία κυβέρνησή της ΝΔ”, δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε πως “στον ΣΥΡΙΖΑ δεν διαβάζαμε ποτέ τις δημοσκοπήσεις ούτε ως εκλογικό αποτέλεσμα, ούτε ως μέσο χειραγώγησης, ούτε ως κάτι θέσφατο”. “Και στις τελευταίες εκλογές του 2019 οι δημοσκοπήσεις έδιναν τον ΣΥΡΙΖΑ πολύ κάτω από το 30% και τα τελικά αποτελέσματα τον ανέβασαν στο 32%”, υπενθύμισε.

Επανέλαβε ακόμη τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την  αντιμετώπιση του κύματος της ακρίβειας: “Αυτό που χρειάζεται να γίνει εδώ και τώρα είναι η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, η επιβολή πλαφόν σε τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου, όπως έχουν κάνει άλλες χώρες, καθώς και η έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας. Χρειάζεται επίσης η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα και βέβαια η αύξηση του κατώτατου μισθού”. “Αυτά είναι μέτρα που θα στήριζαν πραγματικά τα νοικοκυριά, ιδίως εκείνα που έχουν αυτή τη στιγμή μεγαλύτερη ανάγκη”, δήλωσε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Τέλος, σε σχέση με τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν την Κυριακή επισήμανε: “Είμαστε, φυσικά, υπέρ σε ένα διάλογο που θα καταλήξει στη Χάγη για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Όμως οποιεσδήποτε άλλες συζητήσεις και αν γίνουν μας ανησυχούν, ιδίως σε μια περίοδο που η Τουρκία, όχι απομονωμένη δεν εμφανίζεται όπως λένε στην κυβέρνηση, αλλά αντίθετα φαίνεται να θέλει να διαδραματίσει έναν ευρύτερο ρόλο στην περιοχή μετά την ρώσικη επέμβαση στην Ουκρανία”.

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το πολιτικό ρεπορτάζ μαδά τη μαργαρίτα των εκλογών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «μύρισε» εκλογές το περασμένο Σάββατο μιλώντας στην Καλλιθέα...

Σε λίγες ώρες αναμένεται η κακοκαιρία «Άριελ» στην Ελλάδα – Πότε θα χτυπήσει την Αττική

Ένα χαμηλό βαρομετρικό, προερχόμενο από τη Σικελία και κινούμενο...

Αλέξης Τσίπρας: «Ο πρωθυπουργός δεν μυρίζει τις εκλογές, τις προκηρύσσει» (βίντεο)

Με τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας παρομοίασε την τρέχουσα...

Τι περιμένει η Δικαιοσύνη;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο ιθύνων νους της συγκάλυψης....
Διαφήμιση