Νότης Μηταράκης: “Δεν θα δεχθούμε Αφγανούς πρόσφυγες” – Τους χαρακτήρισε παράτυπους (Βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μόνο την υποδοχή Αφγανών και των οικογενειών τους που συνεργάστηκαν ως μεταφραστές με τον ελληνικό στρατό και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θεωρεί ανθρωπιστική βοήθεια η κυβέρνηση.

Όπως είπε ο Νότης Μηταράκης, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Ελλάδα κατά τις συζητήσεις που θα γίνουν στις Βρυξέλλες θα υποστηρίξει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί Αφγανούς πρόσφυγες.

Παράλληλα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου δήλωσε ότι θέση της κυβέρνησης είναι πως δεν θα γίνει η χώρα μας πύλη εισόδου για παράτυπους Αφγανούς πρόσφυγες στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση, όπως είπε, θα συζητήσει μόνο αν κάποια στιγμή αποφασίσει η Ευρώπη να γίνουν κάποιες νόμιμες μετεγκαταστάσεις ευπαθών ομάδων, λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει κάνει το χρέος της αφού βρίσκονται στη χώρα 40.000 υπηκόοι Αφγανιστάν εκ των οποίων οι 20.000 είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και οι άλλοι 20.000 έχουν αιτηθεί ασύλου.

Στο ερώτημα ότι τον καταγγέλλουν για προσπάθεια επιστροφής από τη χώρα μας  Αφγανών προσφύγων αυτές τις κρίσιμες ημέρες που επικρατεί χάος στη χώρα με την επικράτηση των Ταλιμπάν, ο Νότης Μηταράκης υποχρεώθηκε να παραδεχθεί  ότι αυτή τη στιγμή στην πράξη δεν μπορεί καμιά χώρα να πραγματοποιήσει επιστροφές στο Αφγανιστάν.

Πληροφορίες από avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Άγρια επεισόδια μεταξύ Ελλήνων οπαδών στο Βερολίνο – Σε κρίσιμη κατάσταση ένα άτομο

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας άνδρας, άλλοι δύο φέρουν...

Ποιες είναι οι χώρες που αναγνωρίζουν το κράτος της Παλαιστίνης

Παρά την επίσημη αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κράτους από 139 χώρες...

Κυπελλούχος Ελλάδας 2023-24 ο Παναθηναϊκός με νίκη 1-0 επί του Άρη (highlights)

Το χρυσό γκολ –που έστεψε τον Παναθηναϊκό κυπελλούχο για...
Διαφήμιση