Νίκος Καπραβέλος: Ο κόβιντ δεν έχει εισέλθει σε ενδημική φάση (ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία και δεν έχουμε περάσει σε ενδημική φάση», είπε στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος.

«Βρισκόμαστε σε μία πολύ κρίσιμη καμπή. Μιλώ για αόρατο πόλεμο γιατί προσπαθούν κάποιοι να τον αποκρύψουν μην προβάλλοντας τη μορφή της πανδημίας. Το ζητούμενο δεν ήταν να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας. Το ζητούμενο είναι να πέσει ο αριθμός των θανάτων σε μονοψήφιο αριθμό ή καλλίτερα να μηδενιστεί. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι η πολιτεία διαπραγματεύεται τον αριθμό θανάτων και ότι εκφράζει ικανοποίηση με 30, 40 και 50 θανάτους καθημερινά. 

Αυτό είναι ανεπίτρεπτο και θεωρώ επίσης ότι δεν είναι σωστό να προβάλλεται μόνο η κορυφή του παγόβουνου και να αφήνουμε από κάτω να σιγοβράζει, γιατί θα το βρούμε μπροστά μας. Το πιο κρίσιμο επί της ουσίας θεωρώ, ότι βρισκόμαστε σε μία παράταση του τέταρτου κύματος. Ευτυχώς δεν έχουμε ανοιξιάτικη έκρηξη του 5ου κύματος γιατί φαίνεται ότι δεν έχει τη δύναμη αυτή η παραλλαγή να προκαλέσει έκρηξη αλλά δεν γνωρίζουμε τη δυναμική της. Το στοίχημα που έχουμε βάλει όλοι, είναι ο επόμενος χειμώνας να μη μας βρει με μία νέα καταστροφική και πιο λοιμογόνο παραλλαγή που θα παρακάμπτει και τα εμβόλια.

Στην παρούσα περίοδο δεν πρέπει να εφησυχάσουμε καθόλου και οφείλουμε να έχουμε στο μυαλό μας ότι και οι 30 νεκροί είναι πάρα πολλοί. Πρόκειται για έναν δυσβάσταχτο αριθμό και απαιτείται η συνέχιση των μέτρων  ατομικής προστασίας».

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αποκάλυψη των New York Times: Ο τιμοκατάλογος της Intellexa για το Predator

Απανωτές είναι οι αποκαλύψεις των New York Times για...

Πρωτοφανές! Ο Μητσοτάκης «δραπέτευσε» από τη Βουλή χωρίς να απαντήσει στον Τσίπρα

Πρωτοφανές αντικοινοβουλευτικό ρεσιτάλ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ερμήνευσε τον κανονισμό της...

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Αν αποδειχτεί ότι ψεύδεστε για τις υποκλοπές, θα παραιτηθείτε;»

Καταπέλτης ο Αλέξης Τσίπρας στην πρωτολογία του στην Ολομέλεια...

Βουλή: Ψέματα και κινδυνολογία από τον πρωθυπουργό για τις παρακολουθήσεις 

Με το βλέμμα στο... μέλλον η ομιλία του πρωθυπουργού...
Διαφήμιση