Νίκη Κεραμέως δηλώνει χωρίς ντροπή: Οι νέοι ”δεν εγκλωβίζονται στα Πανεπιστήμια” με τη βάση εισαγωγής (Βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η Νίκη Κεραμέως επιβεβαίωσε τη φήμη της περί πλήρους έλλειψης ενσυναίσθησης και επαφής με την πραγματικότητα με τις δηλώσεις ντροπής που έκανε αμέσως μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και τη μεγάλη «σφαγή» των μαθητών αφού υπολογίζονται σε 40.000 εκείνοι που αποκλείστηκαν από τα Πανεπιστήμια.

Η υπουργός Παιδείας εμφανίστηκε ικανοποιημένη από τον εαυτό της αποθεώνοντας τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, λέγοντας προκλητικά ότι με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής οι νέοι «δεν εγκλωβίζονται στα Πανεπιστήμια» και ότι είναι κερδισμένοι όλοι γονείς, μαθητές και ΑΕΙ.

Η Νίκη Κεραμέως συνέχισε τις απαράδεκτες δηλώσει, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, της λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η απόφαση της κυβέρνησης για την ΕΒΕ έγινε για το καλό των μαθητών που αποκλείστηκαν από τα Πανεπιστήμια γιατί έτσι «τους δείχνουμε ότι δεν τους κοροϊδεύουμε».

Όπως υποστήριξε εάν ένας μαθητής έμπαινε σε σχολή ΑΕΙ με 0,6 δεν θα είχε πιθανότητες να φοιτήσει και να αποφοιτήσει, οπότε, συμπλήρωσε, με την ΕΒΕ «τους δίνουμε πραγματικά επιλογές, τους δίνουμε προοπτική και δεν τους κοροϊδεύουμε».

Η υπουργός Παιδείας δεν απάντησε στην ερώτηση ότι χιλιάδες μαθητές οδηγούνται στα ιδιωτικά κολέγια απαντώντας μόνο για την αναβάθμιση των δημόσιων ΙΕΚ.

Όσον αφορά στις αδικίες της ΕΒΕ αφού άριστοι μαθητές που μπορεί να έγραψαν κάτω από το όριο σε ειδικό μάθημα το οποίο δεν είχε διδαχθεί όπως το σχέδιο, υποστήριξε ψευδώς ότι διδάχθηκαν πέρσι και τα ειδικά μαθήματα. 

Οι δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως προκάλεσαν την «έκρηξη» του Νάσου Ηλιόπουλου ο οποίος επεσήμανε ότι «Η κα Κεραμέως έσπασε σήμερα κάθε κοντέρ αναισθησίας και αλαζονείας.  Χαρακτήρισε τον αποκλεισμό 40.000 μαθητών από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα «απεγκλωβισμό από τα πανεπιστήμια».

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «σε μια μαύρη μέρα για χιλιάδες οικογένειες και παιδιά εκείνη πανηγυρίζει και παίζει με τον πόνο τους κερδίζοντας επάξια τον τίτλο της πιο ανάλγητης υπουργού Παιδείας στην Ιστορία του Ελληνικού κράτους.

Σύντομα η κυρία Κεραμέως δεν θα είναι «εγκλωβισμένη» σε κυβερνητική θέση. Έως τότε όμως οφείλει να μην προσβάλει την ελληνική κοινωνία».

Ο μαθηματικός και σύμβουλος σταδιοδρομίας, Στ. Στρατηγάκης εξήγησε στην ιστοσελίδα news247.gr πως το σύστημα Κεραμέως με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής απέτυχε, ενώ “τα φετινά αποτελέσματα θα σηματοδοτήσουν εξελίξεις” δηλαδή αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όπως είπε ο κύριος Στρατηγάκης “δεν μπορούμε να το πούμε επιτυχημένο. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι έβγαλε πολλές παρενέργειες”. 

Ο κ. Στρατηγάκης εξήγησε επίσης σε απλά ελληνικά τί σημαίνει η  Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής λέγοντας ”“ο μέσος όρος των βαθμών που έγραψαν τα παιδιά στα τέσσερα μαθήματα του κάθε επιστημονικού πεδίου (σχολή/τμήμα), πολλαπλασιάζεται με το συντελεστή που ορίζει το κάθε τμήμα (11.1, με εύρος από 0.8 έως 1.2) και έτσι προκύπτει ένας αριθμός. Ο κάθε μαθητής μπορούσε να δηλώσει στο μηχανογραφικό του τα τμήματα που έχουν ως ελάχιστη ΕΒΕ αριθμό που είναι μικρότερος του δικού του”. Η μικρότερη βάση εισαγωγής φέτος, ήταν το 8.27. “Ως εκ τούτου, όσοι μαθητές είχαν κάτω αυτής δεν μπορούσαν να συμπληρώσουν μηχανογραφικό”. Δηλαδή, αποκλείστηκαν από τις εξετάσεις. “Ήταν κάτι που συνέβη σε 1/3 μαθητές. Είναι οι 25.000 που έμειναν εκτός. Παράλληλα, έμειναν κενές 17.000 θέσεις”. Πέραν των πολλών μαθητών που έμειναν εκτός σχολών/τμημάτων, όπως είπε ο κύριος Στρατηγάκης “υπήρχαν παιδιά που βρέθηκαν μεταξύ του 8 και 14.5 και δεν είχαν δικαίωμα να δηλώσουν όλες τις σχολές. Αν ένα παιδί είχε 12 και η σχολή ως ΕΒΕ το 14, δεν μπορούσε να τη δηλώσει, γεγονός που αντιβαίνει στους στόχους που είχε θέσει η Κυβέρνηση -ήταν να μην περνούν παιδιά με 3 και 4. Είναι κατανοητό πως δεν μπορείς να απαγορεύσεις πουθενά την πρόσβαση σε παιδί του 12”.

Πληροφορίες από avgi.gr & news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Είναι διεφθαρμένοι από πάνω ως κάτω

*Του Κώστα Βαξεβάνη - Οταν ο υπουργός Οικονοµίας Κωστής...

Κασσελάκης από Παλαιστίνη: «Ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό»

Μήνυμα υπέρ της άμεσης αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους έστειλε...

Τελ Αβίβ: Μεγάλη επίθεση με ρουκέτες από τη Χαμάς – Ήχησαν οι σειρήνες μετά από 4 μήνες

Η Χαμάς εκτόξευσε σήμερα ένα μπαράζ ρουκετών από τη Γάζα με...

Στέργιος Καλπάκης: Τα πολλά πρόσωπα της υποκρισίας και της ανευθυνότητας

Στις 24 Ιανουαρίου 2019, στην ιστορική του ομιλία στη...
Διαφήμιση