Νάσος Ηλιόπουλος: Ο Μητσοτάκης κοροϊδεύει τη νέα γενιά (Ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Το φιάσκο με τα data και τα 100 ευρώ στους νέους δείχνει πόσο υποτιμά ο κ. Μητσοτάκης την αξιοπρέπεια της νέας γενιάς»

«Ο κ. Μητσοτάκης δείχνει το χυδαίο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την αξιοπρέπεια των νέων ανθρώπων, την κοστολογεί σε λίγα giga για τρεις μήνες και 100 ευρώ το μήνα για 6 μήνες», είπε στον ρ/σ ”Στο Κόκκινο 105,5” και στον Νίκο Ξυδάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, εξήγγειλε τη δημιουργία ενός Ταμείου 150 εκατομμυρίων ευρώ για να καλύψει τις επερχόμενες αυξήσεις. Πρακτικά με αυτά τα χρήματα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια και το αδιέξοδο των νοικοκυριών, τη στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές της αγοράς ενέργειας λένε ότι το φαινόμενο των ανατιμήσεων στο ρεύμα θα κρατήσει πολύ περισσότερο -τουλάχιστον 6 με 9 μήνες- και θα επιβαρύνει την οικονομία με ένα συνολικό ποσό της τάξης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Είναι κατανοητό επομένως ότι η πρόταση του κ. Μητσοτάκη είναι μία τρύπα στο νερό», σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Χαρακτήρισε ακόμα «κοροϊδία», την εξαγγελία Μητσοτάκη για την ανεργία των νέων «με τον ωραίο τίτλο για 1.200 ευρώ, τα οποία δυο μέρες μετά καταλάβαμε ότι ήταν 100 ευρώ το μήνα για έξι μήνες. Κι αυτό τη στιγμή που επί ΣΥΡΙΖΑ, τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους ήταν 12μηνη επιδότηση με 500 ευρώ το μήνα και με την υποχρέωση του εργοδότη να διατηρήσει για άλλους 6 μήνες τον εργαζόμενο», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Σχετικά με την παροχή 50 gigabytes στους νέους, δήλωσε: «Για πρώτη φορά βλέπουμε κυβερνητικές εξαγγελίες με ημερομηνία λήξης το τρίμηνο, το οποίο από ό,τι φαίνεται θα γίνει έστω εξάμηνο. Ο κ. Μητσοτάκης δείχνει το χυδαίο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την αξιοπρέπεια των νέων ανθρώπων, την κοστολογεί σε λίγα giga για τρεις μήνες και 100 ευρώ το μήνα για 6 μήνες», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι «με αυτόν τον τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να αντιστρέψει την κατάρρευσή του στους νέους ανθρώπους, αλλά δεν θα μπορέσει να το καταφέρει».

Αναφορικά με την υπόθεση της e-food, υπογράμμισε ότι «η ιστορία αυτή έδειξε ότι σε ένα βράδυ μπορείς να βρεθείς από μισθωτός εργαζόμενος, αυτοαπασχολούμενος χωρίς ασφάλιση, χωρίς ωράριο, χωρίς κάλυψη για ένα εργατικό ατύχημα και μάλιστα σε έναν κλάδο –όπως αυτός των εργαζομένωνdelivery- που έχει διαρκώς εργατικά ατυχήματα. Η κυβέρνηση μέσα από το νόμο Χατζηδάκη, έχει ξεκάθαρη ευθύνη για αυτήν την εξέλιξη.

Από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε ότι με νομοθετική ρύθμιση θα κατοχυρωθεί ότι η εργασία σε αυτούς τους κλάδους θα είναι μισθωτή εργασία και δεν θα επιτρέπει σε κανέναν να σε βαφτίσει αυτοαπασχολούμενο σε μια νύχτα.

Το νέο πλαίσιο συλλογικών συμβάσεων που θα φέρει η επόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στον ίδιο κλάδο, αποτρέποντας τις πρακτικές της εργοδοσίας να αλλάζει το εργασιακό καθεστώς σε κάποιους για να τους εξαιρεί από τη συλλογική σύμβαση».

Τέλος, σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, ανέφερε ότι «η μοναδική είδηση που έβγαλε η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ είναι ότι ο ίδιος σήκωσε τόσο ψηλά το προεκλογικό δίλημμα, γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το 2022 είναι πολύ πιθανό να είναι χρονιά εκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι απόλυτα έτοιμος να γίνει η επόμενη κυβέρνηση της χώρας, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, Είναι σίγουρο ότι στις  πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουμε  πάρα πολύ ξήλωμα»,  κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Πηγή: Ρ/Σ ”Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ανεμογεννήτριες στα καμένα / Έρχεται η «γαλάζια» κυβερνητική λαίλαπα, όχι η πράσινη ανάπτυξη

Σοκαρισμένο το πανελλήνιο πληροφορήθηκε από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ότι είκοσι...

ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη ημέρα του Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου και τα νέα πρόσωπα δίπλα του

Η συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, οι...

Τεμπονέρας: «Στην Αριστερά στοιχιζόμαστε πίσω από τις αξίες τις ιδέες και τα οράματα»

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, που είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του...

Το εργασιακό νομοσχέδιο-τερατούργημα του Άδωνι σχολιάζεται αρνητικά και εκτός συνόρων

Καθόλου δεν άρεσε στον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη, η...
Διαφήμιση