Μόσχα: «Αυτοί είναι οι τέσσερις όροι για να σταματήσουμε άμεσα την στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έδωσε στη δημοσιότητα τους τέσσερις όρους της Ρωσίας για να σταματήσει άμεσα η στρατιωτική επιχείρηση της στην Ουκρανία. 

Η Ρωσία απαιτεί από την Ουκρανία να σταματήσει άμεσα τη στρατιωτική δράση, να αλλάξει το σύνταγμά της για να συμπεριλάβει την ουδετερότητα, να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος και να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των αποσχισθεισών περιοχών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, η Ρωσία είπε στην Ουκρανία ότι ήταν έτοιμη να σταματήσει την στρατιωτική επιχείρηση στο λεπτό εάν το Κίεβο έκανε αποδεκτούς αυτούς τους όρους.

Όπως σχολιάζει το Reuters, πρόκειται για την πιο ξεκάθαρη δήλωση από ρωσικής πλευράς μέχρι σήμερα σχετικά με τους όρους που θέλει να επιβάλλει το Κρεμλίνο στην Ουκρανία για να βάλει τέλος στην στρατιωτική της επιχείρηση, που διανύει την 12η μέρα της.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, η Ουκρανία γνωρίζει αυτούς τους όρους. «Τους είπαμε ότι όλα αυτά μπορούν να σταματήσουν στο λεπτό».

Για το ζήτημα της ουδετερότητας, ανέφερε πως το Κίεβο πρέπει να κάνει τροποποιήσεις στο σύνταγμα της χώρας που θα αναιρούν οποιεσδήποτε επιδιώξεις προσχώρησης σε μπλοκ. «Αυτό είναι εφικτό μόνο εάν γίνουν αλλαγές στο σύνταγμα», υπογράμμισε ο Πεσκόφ.

Την Πέμπτη η συνάντηση των ΥΠΕΞ Ρωσίας-Ουκρανίας

Ο Μεβλέτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι στις 10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Ουκρανίας Λαβρόφ και Κουλέμπα σε φόρουμ στην Αττάλεια.

Σύμφωνα με το Anadolu ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι οι ομόλογοί του από την Ρωσία και την Ουκρανία θα συναντηθούν στο Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας στις 10 Μαρτίου. «Η συνάντηση θα είναι σε τριμερή μορφή. Θα συμμετάσχω και εγώ», είπε ο κ. Τσαβούσογλου.

Σε άλλο δημοσίευμα το Anadolu τονίζει ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε ξεχωριστά τηλεφωνικά με τον Ρώσο και τον Ουκρανό ομόλογό του για τον πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών τους, ανακοίνωσε την Κυριακή το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε συζητήσεις με τον Σεργκέι Λαβρόφ και τον Ντμίτρο Κουλέμπα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο Τσαβούσογλου μίλησε με τον Λαβρόφ για τον τερματισμό της κρίσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Πηγή: pronews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ευρωεκλογές 2024: H επόμενη μέρα και η θετική εναλλακτική

*Γράφει η Δανάη Κολτσίδα - Οι ευρωεκλογές τελείωσαν, αλλά...

Ποια είναι η εναλλακτική στο σημερινό οικονομικό μοντέλο;

*Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου - Σε προηγούμενα άρθρα, περιγράψαμε τις...

Η “φυγή” Μητσοτάκη προϋποθέτει “έξοδο” Κασσελάκη και Ανδρουλάκη…

*Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς - Στην πρώτη δήλωσή του...

ΣΥΡΙΖΑ: Πορεία για το συνέδριο, η ανασυγκρότηση και τα μηνύματα

*Του Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου - Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προχωρά με «ανοιχτό...
Διαφήμιση