Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Απάντησε με καθυστέρηση δύο ημερών

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Υστερα από δύο ημέρες που η αξιωματική αντιπολίτευση ζητάει απαντήσεις για τα εναέρια μέσα και για την απουσία του Beriev τη Δευτέρα, χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη βραδινή ενημέρωση -χωρίς δημοσιογράφους- απάντησε λακωνικά και με μικρή απόκλιση στον αριθμό των εναέριων μέσων που χρησιμοποιήθηκαν στα Βίλια τη Δευτέρα.

Αναλυτικότερα ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, χωρίς αυτή τη φορά να αναφέρει ότι απαντά ουσιαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε σε “δημοσιεύματα” και “ανακοινώσεις” μιλώντας για “άμεση” κινητοποίηση και συμπληρώνοντας ότι στις χθεσινές φωτιές πέταξαν 19 εναέρια μέσα στο Λαύριο και 21 στα Βίλια.

Αντιπαραβάλλοντας όμως τα στοιχεία που ο ίδιος έδινε το βράδυ της Δευτέρας, επαληθεύεται ο αριθμός για το Λαύριο, αλλά όχι για τα Βίλια, όπου, σύμφωνα με τις δικές του ανακοινώσεις, επιχειρούσαν τη Δευτέρα στο σύνολό τους 17 εναέρια μέσα.

Νωρίτερα ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Χρήστος Σπίρτζης ζητούσε για δεύτερη ημέρα δημόσιες απαντήσεις από την κυβέρνηση σχετικά με το γιατί τη Δευτέρα δεν επιχείρησε το Βeriev.

Μάλιστα ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται και το δημοσίευμα του avgi.gr, το οποίο ανέφερε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το μεγάλων δυνατοτήτων ρωσικό πυροσβεστικό αεροπλάνο είχε εξαντλήσει εδώ και σχεδόν δέκα ημέρες τις ώρες πτήσεις που είχαν συμφωνηθεί με τους Ρώσους κατά τη σύμβαση ενοικίασης και απαιτούνταν η επέκτασή της, η οποία καθυστέρησε.

Όπως επισημαίνει ο Χρ. Σπίρτζης, «εγείρονται, λοιπόν, πολλά θέματα πολιτικής ευθύνης και αναποτελεσματικότητας του επιτελικού κράτους αν οι απλές γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις τυπικές συμβατικές υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου προκειμένου να μην μειωθούν περαιτέρω τα ελάχιστα εναέρια μέσα που επιχειρούν. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση οφείλει να δώσει καθαρές απαντήσεις γιατί την πρώτη ημέρα της πυρκαγιάς στη δυτική Αττική δεν επιχείρησε το Βeriev και γιατί καθυστέρησαν να συνδράμουν τα υπόλοιπα εναέρια μέσα».

Μάλιστα ερωτήματα για τα εναέρια μέσα έθεσε χθες και ο εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Παύλος Χρηστίδης.

Για το Beriev o Mιχ. Χρυσοχοΐδης απάντησε ότι βρισκόταν από τις 13 Αυγούστου σε προγραμματισμένη συντήρηση λόγω συμπλήρωσης των ωρών πτήσης συμπληρώνοντας ότι η συντήρηση ήταν πιο ενδελεχής λόγω του πρόσφατου ατυχήματος ίδιου αεροσκάφους στην Τουρκία.

Το ρωσικό αεροσκάφος σηκώθηκε χθες το μεσημέρι τελικά μαζί και με τα δύο ρωσικά Ιλιούσιν για τα μέτωπα της Αττικής, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χρ. Σπίρτζης αναμένεται να καταθέσει σχετικό αίτημα κατάθεσης εγγράφων στο πλαίσιο το κοινοβουλευτικού ελέγχου μόλις ανοίξει η Βουλή.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής της Λαυρεωτικής στον ρ/σ Στο Κόκκινο το μεσημέρι της Δευτέρας -αφού εκδηλώθηκε η φωτιά στα Βίλια- τα εναέρια μέσα έφυγαν και επέστρεψαν καθώς η φωτιά φούντωνε.

* Ρεπορτάζ της Έλλης Ζώτου στην εφημερίδα ”Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το μέγαρο… υποκλοπών και ο «Ελληνας Νίξον» πολιτικά υπεύθυνοι για το ελληνικό Watergate

Περισσότερους από 12 δημοσιογράφους, πρόσωπα της τηλεόρασης και εκδότες...

Τσίπρας για Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: “Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης του ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει την καθημερινότητά τους”

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει...

Δυσανεξία στη δημοκρατία

Πρόκειται για κομβικής σημασίας νίκη και στρατηγική ήττα ταυτόχρονα....
Διαφήμιση