Μητσοτάκης από άλλο πλανήτη: «Διαχειριστήκαμε τις κρίσεις με αποτελεσματικότητα»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Την αλλόκοτη σχέση του με την έννοια της κοινωνικής πραγματικότητας αποκάλυψε για ακόμα μια φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην Προσυνεδριακή Συζήτηση της Νέας Δημοκρατίας στο Χαλάνδρι.

Αναφερόμενος στις πολιτικές που έχει ακολουθήσει η κυβέρνησή του όσο καιρό βρίσκεται στην εξουσία ισχυρίστηκε πως έχει διαχειριστεί κάθε κρίση (απ’ τις πάμπολλες) «με εντιμότητα και αποτελεσματικότητα».

Στη συνέχεια επιχείρησε να κάνει μια αποτυχημένη συσχέτιση των γαλλικών εκλογών με την ελληνική πραγματικότητα, υποστηρίζοντας ότι η μάχη μεταξύ Μακρόν και Λεπέν δεν είναι μια ιδεολογική μάχη, αλλά «μια μάχη μεταξύ δύο διαφορετικών αντιλήψεων περί προόδου και συντήρησης».

«Αν δείτε τι γίνεται σήμερα στην Γαλλία θα διαπιστώσετε ότι ουσιαστικά η μάχη μεταξύ του Προέδρου Μακρόν και της Μαρίν Λεπέν δεν είναι μια ιδεολογική μάχη. Είναι μια μάχη μεταξύ δύο διαφορετικών αντιλήψεων περί προόδου και συντήρησης.Με τον ίδιο τρόπο πιστεύω ότι διαμορφώνονται και τα πολιτικά διλήμματα στη χώρα μας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνοντας έξω από την κουβέντα το γεγονός πως η παράταξή του λειτούργησε από την ημέρα της εκλογής της ως σήμερα ως εκκολαπτήριο μιας καινούριας Δεξιάς. Υπό αυτό το πρίσμα θα μπορούσε κανείς να πει πως το παράδειγμα που έφερε δεν είχε καμία βάση καθώς τον έκανε να μοιάζει Σκύλλα απέναντι σε μια Χάρυβδη που ο ίδιος έχει εκθρέψει.

«Πείτε μου εσείς αν όλα αυτά τα ωραία πράγματα που κάνουμε στο gov.gr έχουν κομματικό χρώμα. Αν είναι Δεξιά, αν είναι Κεντρώα, αν είναι Αριστερά. Δεν είναι ούτε Δεξιά, ούτε Κεντρώα, ούτε Αριστερά. Είναι σωστά και προοδευτικά. Είναι μέτρα που σέβονται τον πολίτη και είναι μέτρα που αποδεικνύουν ότι αυτή η παράταξη βάζει πάντα τον πολίτη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της. Αυτές, λοιπόν, οι νέες διαχωριστικές γραμμές θα διαμορφώσουν το πολιτικό τοπίο και καθώς θα πηγαίνουμε και προς τις επόμενες εθνικές εκλογές, που θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το ΄23.
Στο σημείο αυτό σημείωσε ότι τα ωραία πράγματα δεν έχουν κομματικό χρώμα, δεν είναι δηλαδή «ούτε Δεξιά, ούτε Κεντρώα, ούτε Αριστερά», αλλά είναι «σωστά και προοδευτικά», συμπλήρωσε έχοντας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του 30.000 πολίτες λιγότερους.

Τέλος, προσδιόρισε τον χρόνο που θα διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές, στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή το 2023.

Πηγή; documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

8 Δεκέμβρη 2008 / 15 χρόνια από την εξέγερση που τάραξε την Ελλάδα

Ηδιαδήλωση φουντώνει.Ο Αλέξης έπεσε νεκρός αλλά είναι ζωντανός.Ζεστό αίµα...

Αντιδημοκρατική δυσανεξία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Με αφοπλιστικό τρόπο ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης παραδέχτηκε χθες...

2023: Ένας πλανήτης αλυσοδεμένος στα χρέη

*Γράφει η Έλλη Πετρίδη - Σε επικίνδυνη πορεία βρίσκεται...

Μέση Ανατολή: Σφυροκόπημα από το Ισραήλ στη νότια Γάζα – «Στόχος οι υπόγειες σήραγγες»

Η Γάζα φλέγεται για ακόμη ένα 24ωρο, με τον ισραηλινό στρατό...
Διαφήμιση