Κ. Αρβανίτης: Προοδευτικό τείχος απέναντι στην ανίερη συμμαχία Δεξιάς – Ακροδεξιάς που χτυπά την γυναικεία αυτοδιάθεση

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Είναι επιτακτική η ανάγκη να μην επιτρέψουμε ένα ακόμη πισωγύρισμα στα θεμελιώδη δικαιώματα της γυναίκας τονίζει ο Κώστας Αρβανίτης.

Διαμαρτυρία έξω από το Ευρωκοινοβούλιο πραγματοποιήσαν ευρωβουλευτές εκφράζοντας τις βαθιές ανησυχίες τους για την ανίερη συμμαχία EΛΚ και ευρωπαϊκής ακροδεξιάς που λαμβάνει χώρα, αυτή τη φορά ενάντια στη γυναικεία αυτοδιάθεση, στη σκιά του εκτρωματικού αντι-ΛΟΑΤΚΙ νομοσχεδίου που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση της Ουγγαρίας.

Ευρωβουλευτές τόσο από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, την Ευρωπαϊκή Αριστερά, τους Πράσινους αλλά και την Renew Europe συντάχθηκαν ενάντια σε νόμους που πλήττουν δικαιώματα και θεμελιώδης αξίες της ΕΕ.

Στόχος των ευρωβουλευτών είναι να δημιουργήσουν προοδευτικό τείχος απέναντι στην ανίερη συμμαχία δεξιάς – ακροδεξιάς που χτυπά τη γυναικεία αυτοδιάθεση.

Σε ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Αρβανίτης σημειώνει ότι «με εναλλακτικά ψηφίσματα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και η Ακροδεξιά επιδιώκουν να αλλοιώσουν τον πυρήνα της έκθεσης της Επιτροπής FEMM για την Ισότητα των Φύλων «Σχετικά με την κατάσταση της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας και των συναφών δικαιωμάτων στην ΕΕ (SRHR), στο πλαίσιο της υγείας των γυναικών» που κατατίθεται σήμερα στην Ολομέλεια. Μιας έκθεσης που, εάν ψηφιστεί ως έχειν:

  • διασφαλίζει τα Σεξουαλικά και Αναπαραγωγικά Δικαιώματα ως Ανθρώπινα Δικαιώματα, άρρηκτα συνδεδεμένα με την ισότητα των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.
  • υπογραμμίζει τις προκλήσεις όσον αφορά την πρόσβαση σε ολόκληρο το φάσμα των SRHR στην ΕΕ, προκλήσεις που σχετίζονται με τα μέτρα για τον COVID-19.
  • καταγγέλλει την οπισθοδρόμηση ως προς τα δικαιώματα των γυναικών, την ισότητα των φύλων και τα SRHR σε ολόκληρη την Ευρώπη και παγκοσμίως.

Tα εναλλακτικά ψηφίσματα που κατατέθηκαν από το ECR και το ΕΛΚ υποβαθμίζουν σημαντικά την Έκθεση. Δεν αντιμετωπίζουν ουσιαστικά ζητήματα των SRHR, δεν υποστηρίζουν την πρόσβαση στη σύγχρονη και δωρεάν αντισύλληψη & την ασφαλή και νόμιμη έκτρωση και δεν αντιμετωπίζουν τη γυναικολογική και μαιευτική βία.

Το πιο επικίνδυνο, όμως, είναι πως και τα δύο εναλλακτικά ψηφίσματα ενσωματώνουν αντιδικαιωματικό λόγο που χρησιμοποιείται από αρνητές του θεμελιώδους δικαιώματος των γυναικών και των κοριτσιών στην υγεία, την αυτοδιάθεση και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Στη σκιά της εχθρικής για γυναίκες και ΛΟΑΤΚΙ πολιτικής των χωρών του Βίσεγκραντ, είναι επιτακτική η ανάγκη να μην επιτρέψουμε ένα ακόμη πισωγύρισμα στα θεμελιώδη δικαιώματα της γυναίκας, αυτή τη φορά στην καρδιά του Ευρωκοινοβουλίου. Στις προσπάθειες Δεξιάς – Ακροδεξιάς να βυθίσουν την Ευρώπη στο σκοτάδι των διακρίσεων και της γυναικείας καταπίεσης, θα μας βρουν απέναντι» καταλήγει ο Κώστας Αρβανίτης.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Επέτειος Γρηγορόπουλου / Οι μαθητές φώναξαν: «Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» (Φωτορεπορτάζ)

Μαθητές και μαθήτριες από δεκάδες σχολεία πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τιμήσουν και να...

Βουλή: Ο Μητσοτάκης έριξε στην πυρά τους ελεύθερους επαγγελματίες ως συλλήβδην φοροφυγάδες

Το νομοσχέδιο συνιστά μια σημαντική μεταρρύθμιση κοινωνικής δικαιοσύνης ισχυρίστηκε...

Αράχωβα: Οργή για την κακοποίηση του χάσκι που υπέκυψε τελικά – Κοντά στη σύλληψη του δράστη

Σοκ έχει προκαλέσει το αποτρόπαιο έγκλημα του βασανισμού και...

Αυγέρη: Αντισυνταγματικά τα τεκμήρια που προβλέπει το νέο φορονομοσχέδιο

Βολές κατά της κυβέρνησης για το φορολογικό νομοσχέδιο και...
Διαφήμιση