Κύμα ακρίβειας, πανδημίας και οργής

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η χώρα κυβερνάται από μια κυβέρνηση που, σε συνθήκες κρίσης, έφαγε τα αναδρομικά από τους συνταξιούχους, ένα δισ. από τα ΕΣΠΑ -αφήνοντας απλήρωτους χιλιάδες ανθρώπους-, καθώς και τα ένσημα και τα επιδόματα ανεργίας από 200.000 εργαζόμενους στον επισιτισμό και τον τουρισμό. Αλλά 10 εκατομμύρια για να φτιάξει 200 ΜΕΘ που χρειάζονται δεν μπορεί να βρει. Και, αντί να προσλάβει προσωπικό για να καλύψει τα κενά των νοσοκομείων, μονιμοποιεί 4.000 ιερείς.

Το ζήτημα των διασωληνώσεων εκτός ΜΕΘ έχει αναδειχτεί σε κυρίαρχο στη δημόσια συζήτηση. Και αυτό επειδή εδώ και δύο χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει ελάχιστα πράγματα για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων.

Αντί ενεργειών, επιδόθηκε σε ακατάσχετες ανοησίες, από το ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξουμε μία ΜΕΘ για τον καθένα μας μέχρι το ότι οι ΜΕΘ είναι πρακτικά άχρηστες γιατί δεν σώζουν κανέναν από τον θάνατο. Ωραία δικαιολογία για να ησυχάσουν οι διασωληνωμένοι σε κοινά κρεβάτια ή και σε ράντζα, καθώς και οι συγγενείς τους.

Αλλά ο κόσμος εξαγριώνεται όταν, την ίδια στιγμή που το ΕΣΥ καταρρέει και οι διάδρομοι των νοσοκομείων είναι γεμάτοι, βλέπει να υπάρχει εξασφαλισμένη και εύκολη πρόσβαση σε ΜΕΘ για κάθε λογής επώνυμους. Και η ανοχή που έδειξε στον Μητσοτάκη στην αρχική φάση της πανδημίας έχει εξαντληθεί. Τώρα ζητάει απαντήσεις, τίμια στοιχεία και, κυρίως, ενέργειες. Και δεν βλέπει τίποτα από αυτά.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η κοινωνία έχει να υποστεί και το κύμα ακρίβειας. Μια κατάσταση που δεν οφείλεται μόνο σε εξωγενείς παράγοντες, όπως θέλει η κυβέρνηση να ισχυρίζεται, αλλά επιδεινώνεται δραματικά από την ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία των καρτέλ στην ενέργεια και στα τρόφιμα.

Η κυβέρνηση υπόσχεται αυξήσεις – κοροϊδία 2% στον κατώτατο μισθό, κόβει από τους εργαζόμενους την καταβολή των υπερωριών και δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Μετά το κύμα ακρίβειας και πανδημίας, έρχεται και ένα κύμα ακόμα. Το κύμα οργής.

* Το κύριο άρθρο στην “ΑΥΓΗ” της Κυριακής

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Ραγδαίες εξελίξεις προαναγγέλλουν οι συγγενείς μετά το μπάζωμα – Πάνε με φάκελο στη Δικαιοσύνη

Στη Δικαιοσύνη έχοντας στα χέρια ένα υπόμνημα με πέντε αμείλικτα ερωτήματα πηγαίνουν αύριο,...

Οι γαλλικές εκλογές, ο Βορίδης και οι… ελαττωματικές ιδέες της Αριστεράς

Την εκτίμηση ότι όλη η Ευρώπη στρέφεται ουσιαστικά προς...

Καρτερός: Ο Κασσελάκης, ο Τσίπρας και τα πηγάδια

Η καμπάνα δεν χτυπάει όμως μόνο για τον Τσίπρα,...
Διαφήμιση