Κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Δεν αρκεί το εφιαλτικό άλμα με 6.700 νέα κρούσματα χθες. Δεν αρκούν ακόμα 59 θάνατοι. Δεν αρκούν 434 διασωληνωμένοι. Δεν αρκούν 16.050 νεκροί από την έναρξη της πανδημίας. Δεν επαρκεί κανένα επιχείρημα. Η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη δεν θέλει να ακούσει, αντιμετωπίζοντας τις ανθρώπινες απώλειες σαν στατιστική και την κοινωνική οδύνη σαν φυσικό φαινόμενο.

Χθες ο διευθυντής της κλινικής Covid του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κατέρρευσε σε δημόσια θέα – είναι η εικόνα ολόκληρου του συστήματος υγείας και των ανθρώπων του. Λίγο αργότερα, ο υπουργός Υγείας εξήγγειλε μια σειρά από (μη) μέτρα – ουσιαστικά ένα λοκντάουν για τους ανεμβολίαστους.

Τι δεν εξήγγειλε; Οσα διεκδικούν επιστήμονες, συνδικάτα και πολίτες ενάμιση χρόνο τώρα: ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενίσχυση του δικτύου των μέσων μαζικής μεταφοράς, αραίωση των τμημάτων στα σχολεία.

Η πίεση που ασκείται στους ανεμβολίαστους με υποχρεωτικά τεστ και η απειλή των προστίμων στους καταστηματάρχες δεν έχουν αποδώσει ώς τώρα και τίποτε δεν προμηνύει ότι θα αποδώσουν. Από την άλλη, η κυβέρνηση έχει αποκλείσει κατηγορηματικά την προοπτική ενός νέου γενικού λοκντάουν. Τι απομένει;

Το βασικό όπλο που διαθέτει η ανθρωπότητα αυτή τη στιγμή απέναντι στην πανδημία είναι τα ενισχυμένα συστήματα δημόσιας υγείας και το υπερόπλο, το εμβόλιο. Πότε η ελληνική κυβέρνηση ανέπτυξε μια σοβαρή πολιτική για το δημόσιο σύστημα υγείας; Ποτέ.

Πότε αναζήτησε τρόπους για να πειστούν οι ανεμβολίαστοι σε συνεργασία με κοινωνικούς επιστήμονες, αλλά και με τα άλλα κόμματα, τους μαζικούς φορείς, τα συνδικάτα, την κοινωνία πολιτών; Ποτέ.

Και ούτε λόγος για μια εκστρατεία να πειστούν οι ανεμβολίαστοι πόρτα πόρτα. Αντιθέτως, η κυβέρνηση θα συνεχίσει τα (ακριβοπληρωμένα, φανταζόμαστε, όσο και αναποτελεσματικά) τηλεοπτικά σποτ, τον καταιγισμό των sms, αλλά και τις… προς ανεμβολίαστους επιστολές. Οσο για τις εκκλησίες; Ε, εκεί θα επέμβει η… θεία χάρη.

Ενώ ήδη οι καταστηματάρχες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για κατάρρευση της αγοράς, ενώ η εστίαση στενάζει, ενώ όλοι αναρωτιόμαστε πώς θα βγάλουμε έναν τρομακτικά ακριβό χειμώνα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ημίμετρα στο όνομα της ελευθερίας βεβαίως… Ακριβώς όπως το λέει ο ποιητής: «Ελευθερία ανάπηρη πάλι σου τάζουν»…

Πηγή: “Εφημερίδα των Συντακτών”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Σκάνδαλο υποκλοπών: Πιάστηκε για φοροδιαφυγή ο Λαβράνος του Predator και της Krikel

Νέα δεδομένα στην υπόθεση του σκανδάλου των υποκλοπών προκύπτουν μετά την...

Η «αντρική σχολή» του Αντώνη Σαμαρά αναστατώνει ξανά τη Νέα Δημοκρατία

*Της Μαρίας Μάνη - Ο Αντώνης Σαμαράς έχει φανατικούς...

Στ. Κασσελάκης: Ανασυγκρότηση και επεξεργασία θέσεων με ορόσημο το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

*Της Παναγιώτας Μπίτσικα - Γραμμή ανασυγκρότησης σε οργανώσεις και...

Η Κ.Ο των “11” και η αναδιάταξη στον προοδευτικό χώρο

*Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου - Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό και...
Διαφήμιση