Κορονοϊός: Οι επιστήμονες αντιδρούν για την εξαίρεση των εκκλησιών από τα νέα μέτρα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει τις εκκλησίες από τα νέα μέτρα δίνοντας το πράσινο φως στους ανεμβολίαστους να μπαίνουν στους ναούς χωρίς να έχουν υποβληθεί σε rapid test έχει προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση των επιστημόνων.

Η απίστευτη  δικαιολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι  οι εκκλησίες είναι ανοιχτοί χώροι λατρείας και δεν υπάρχει κάποιος στην πόρτα για να κάνει έλεγχο, καταρρίπτεται από τους επιστήμονες που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι τα νέα μέτρα πρέπει να ισχύσουν και για τις εκκλησίες.

Η Αθηνά Λινού μιλώντας στο Mega, επεσήμανε ότι ένας ναός όσο ιερός κι αν είναι ο χώρος δεν μπορεί να προστατεύσει από την έκθεση στον κορωνοϊό. Η καθηγήτρια επιδημιολογίας υπογράμμισε ότι «Σε όλους τους χώρους ιδιαίτερα στους κλειστούς πρέπει να τηρούνται τα μέτρα και να υπάρχει ισότητα».

Ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, μιλώντας  στο OPEN, αναρωτήθηκε με έμφαση για ποιο λόγο εξαιρέθηκαν οι εκκλησίες από τα νέα μέτρα επισημαίνοντας ότι η πλειοψηφία των πιστών που πηγαίνουν στους ναούς είναι μεγάλης ηλικίας και χρειάζονται μεγαλύτερη προστασία.

Ο Στέλιος Λουκίδης, καθηγητής πνευμονολογίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε αναφερόμενος στην εξαίρεση των εκκλησιών από τα νέα μέτρα ότι η επιδημιολογική παρατήρηση πρέπει να γίνει σε όλα τα επίπεδα. 

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος είναι και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων,  εξέφρασε  με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο τη διαφωνία του με την εξαίρεση των εκκλησιών από τα μέτρα, συστήνοντας στους πιστούς πριν πάνε στην εκκλησία να κάνουν τεστ και να μην βγάζουν τη μάσκα ούτε για να φιλήσουν τις εικόνες.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ο Μητσοτάκης, οι «ικεσίες» στους τραπεζίτες και οι αποκλίσεις με Σταϊκούρα

Η ήδη «βαριά» για το Μέγαρο Μαξίμου θεματολογία της...

Η ΛΑΡΚΟ και ο άφαντος διαγωνισμός

Αλυτο παραμένει το μυστήριο του ενός εκ των δύο...

Πολύκροτες υποθέσεις και δολοφονίες στα… αζήτητα

«Η ταινία που ακολουθεί αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα,...
Διαφήμιση