Κορονοϊός: Η εισήγηση της επιτροπής των ειδικών για τα νέα μέτρα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Νέα μέτρα εισηγείται στην κυβέρνηση η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου υγείας μετά τα χθεσινά 5.000 κρούσματα, τα οποία, σήμερα, εκτιμάται ότι θα φτάσουν στα 6.500, ίσως και περισσότερα, καθώς ήδη από το πρωί τα κρούσματα είχαν ξεπεράσει τα 4.000. Επιπλέον, πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι τα κρούσματα ενδέχεται να φτάσουν τα 10.000 τις επόμενες ημέρες.

Η εισήγηση των ειδικών 

Οι εισηγήσεις των ειδικών περιλαμβάνουν τα εξής μέτρα:

  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι δύο rapid test την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ανεξάρτητα από την φύση της εργασίας τους.
  • Υποχρεωτικά rapid test για πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα ακόμη και ανοιχτούς χώρους εστίασης.
  • Μάσκες παντού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και όπου οι συνθήκες το επιβάλλουν, τόσο για εμβολιασμένους όσο και για ανεμβολίαστους.
  • Κατάργηση των κατασκευών με προστατευτικά νάυλον στα μαγαζιά. Θα θεωρούνται και αυτοί ως κλειστοί χώροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί δεν έχουν καταλήξει ακόμη αν θα υπάρχει θέμα ωραρίου ή ενδεχόμενης απαγόρευσης της κυκλοφορίας μετά από κάποια ώρα. Ωστόσο, η επιτροπή εισηγήθηκε τα μέτρα να είναι οριζόντια και να μην αφορούν μόνο τις κόκκινες περιοχές.

Ακόμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο OPEN, ανέφερε πως το επόμενο δεκαήμερο θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού για τρίτη δόση, για όλους τους πολίτες, καθώς η επιτροπή αναμένεται να δώσει σήμερα το πράσινο φως για τρίτη δόση και για άτομα κάτω των 50 ετών.

«Αυτή η φάση της πανδημίας σχετίζεται με την εμβολιαστική κάλυψη. Η προσπάθεια μας να αυξήσουμε το ποσοστό εμβολιασμού βρίσκεται σε εξέλιξη με το πρόγραμμα Ελευθερία και το πρόγραμμα της τρίτης δόσης. Με μηνύματα στα κινητά για την τρίτη δόση, ενδεχομένως με μηνύματα υπενθυμιστικά όσων δεν έχουν εμβολιαστεί, με ενημερωτική καμπάνια, με προγράμματα επισκέψεων σε εκκλησίες και αλλού, με το να έχουμε το εμβόλιο σχεδόν έξω από την πόρτα του καθενός» είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αποκάλυψη των New York Times: Ο τιμοκατάλογος της Intellexa για το Predator

Απανωτές είναι οι αποκαλύψεις των New York Times για...

Πρωτοφανές! Ο Μητσοτάκης «δραπέτευσε» από τη Βουλή χωρίς να απαντήσει στον Τσίπρα

Πρωτοφανές αντικοινοβουλευτικό ρεσιτάλ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ερμήνευσε τον κανονισμό της...

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Αν αποδειχτεί ότι ψεύδεστε για τις υποκλοπές, θα παραιτηθείτε;»

Καταπέλτης ο Αλέξης Τσίπρας στην πρωτολογία του στην Ολομέλεια...

Βουλή: Ψέματα και κινδυνολογία από τον πρωθυπουργό για τις παρακολουθήσεις 

Με το βλέμμα στο... μέλλον η ομιλία του πρωθυπουργού...
Διαφήμιση