Κοινωνικό μέρισμα – “Όχι” από Σκυλακάκη – “Δεν έχουμε ανάπτυξη αλλά ανάκαμψη”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Αντίθετη στην καταβολή κοινωνικού μερίσματος στους πιο αδύναμους εμφανίζεται η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά το σκληρό ταξικό πρόσημο της πολιτικής της. Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης παρέθεσε δε το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει ανάπτυξη αλλά ανάκαμψη.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στον Alpha Fm και ερωτηθείς κατά πόσο η κυβέρνηση θα δώσει έκτακτη ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους, απάντησε:

«Έχουμε ανάκαμψη, όχι ανάπτυξη. Θα επανέλθουμε στο ΑΕΠ του 2019 το 2022. Αυτό κάνει μεγάλη διαφορά. Έχουμε υποστεί ένα μεγάλο πλήγμα πάνω από 40% σε σχέση με την προηγούμενη φάση. Είμαστε σε χειρότερη θέση σε σχέση με πριν την πανδημία».

Με αυτόν τον τρόπο ο Θεόδωρος Σκυλακάκης έβαλε φρένα στα σενάρια και τις διαρροές που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες ημέρες και έκαναν λόγο για καταβολή μερίσματος τα Χριστούγεννα σε χαμηλοσυνταξιούχους και συγκεκριμένα σε όσους εισπράττουν κάτω από 1.000 ευρώ από κύρια και επικουρική σύνταξη.

Υπενθυμίζεται ότι και πέρυσι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εξαγγείλει από το βήμα της Βουλής (12.11.2020) τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Λίγες ημέρες αργότερα όμως οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Σταϊκούρας και Εργασίας Γ. Βρούτσης έβαλαν «ταφόπλακα» στην οικονομική ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων λέγοντας ότι «δεν πρόκειται να γίνουν αιτήσεις, καθώς δεν υπάρχει μέρισμα».

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

8 Δεκέμβρη 2008 / 15 χρόνια από την εξέγερση που τάραξε την Ελλάδα

Ηδιαδήλωση φουντώνει.Ο Αλέξης έπεσε νεκρός αλλά είναι ζωντανός.Ζεστό αίµα...

Αντιδημοκρατική δυσανεξία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Με αφοπλιστικό τρόπο ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης παραδέχτηκε χθες...

2023: Ένας πλανήτης αλυσοδεμένος στα χρέη

*Γράφει η Έλλη Πετρίδη - Σε επικίνδυνη πορεία βρίσκεται...

Μέση Ανατολή: Σφυροκόπημα από το Ισραήλ στη νότια Γάζα – «Στόχος οι υπόγειες σήραγγες»

Η Γάζα φλέγεται για ακόμη ένα 24ωρο, με τον ισραηλινό στρατό...
Διαφήμιση