Και παπάδες έφεραν να «αγιάσουν» τα Rafale για να ικανοποιήσουν το ακροδεξιό τους ακροατήριο

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ήρθαν απευθείας από τη Γαλλία. Έκαναν μια πτήση πάνω από την Ακρόπολη, συμβολικά. Προσγειώθηκαν στην Τανάγρα. Και κάπου μέσα στη φιέστα και το μήνυμα ισχύος της Ελλάδας, οι παπάδες άγιασαν τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale…….

Διαλέξτε ό,τι θέλετε, ακόμη και όλα μαζί, γιατί όλα περιγράφουν ανάγλυφα την κυβερνητική φιέστα για την άφιξη στην Ελλάδα των Rafale.

Tόση φθήνια τελικά; Μαζί με τόση επικοινωνιακή ληγουριά να γεμίσουν οι τηλεοράσεις και τα sites με εικόνες εθνικο-πατριωτικής ανάτασης για να περάσουν στο περιθώρια τα μεγάλα και σημαντικά. Η διαρκής αμαύρωση της εικόνας της κυβέρνηση στα επίγεια προβλήματα. Στους «γήινους» λογαριασμούς της ενέργειας που προκαλούν επικίνδυνα εγκεφαλικά στους πολίτες. Στο καθημερινό «θανατολόγιο» της πανδημίας. Στην ένδεια των υπουργών και την πεποίθηση ότι σταδιακά το περίφημο «επιτελικό κράτος» εξελίσσεται σε σκηνές γέλιου από καλοκαιρινή επιθεώρηση στο Δελφινάριο.

Ίσως όμως η καταφυγή στο εθνικό βλαχομπαρόκ, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση βιώνει κατάσταση έκπτωσης. Χάνει σταδιακά τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και επιχειρεί να αναπληρώσει τις απώλειες επιστρατεύοντας κιτς « βλαχουριά από το παρελθόν.

Η μεταρρυθμιστική πνοή της δείχνει εξαντλημένη. Ακόμη και φίλοι της την επικρίνουν πλέον για «μεταρρυθμιστική αδράνεια».

Η έκπτωση φέρνει ένδεια. Από τον ευρωπαϊκό και κοσμοπολίτικο αέρα που έδειχνε να αποπνέει στην αρχή της θητείας της, η κυβέρνηση διολίσθησε απότομα στον βαλκανικό επαρχιωτισμό και τη μιζέρια.

Τα Rafale πάνω από την Ακρόπολη και οι υδάτινες «αψίδες» απέπνεαν μια «ΕΡΕτζήδικη» αισθητική παλιών εκπομπών της ΥΕΝΕΔ του τύπου «Με αρετή και τόλμη» και «Οι κυρίαρχοι των αιθέρων». Μόνο ο αείμνηστος Κώστας Σερέζης έλειπε για να ολοκληρωθεί η βουτιά στα «πέτρινα χρόνια»

Και άλλες κυβερνήσεις υπέγραψαν στο παρελθόν μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αγόρασε τα γαλλικά Mirage. O Ανδρέας Παπανδρέου και Mirage και F-16.Ο Κώστας Σημίτης έκανε την «αγορά του αιώνα». Κανείς δεν σκέφτηκε να πουλήσει τόσο ανενδείαστα «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» και εικόνες «εθνικοφροσύνης» στο «πόπολο». Να μετατρέψει σήμερα τα αεροπλάνα και αύριο τα βαπόρια σε «καθρεφτάκια για ιθαγενείς». Ίσως γιατί κανένας από τους προηγούμενους δεν έβλεπε την ελληνική κοινωνία ως «ιθαγενείς».

Εδώ είχαμε γιορτές και πανηγύρια. Με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος μας προειδοποίησε από τα δικά του «κοινωνικά δίκτυα»: «Έρχονται».

Τόση πείνα για επικοινωνιακή διαχείριση. Πάλι καλά που οι spin-doctors δεν τον έβαλαν σε κανένα πιλοτήριο με δερμάτινο αλά Τομ Κρούζ να δούμε αυθεντικές σκηνές από το «Top Gun» στην ταπεινή Τανάγρα. Ποιος ξέρει; Ίσως την άλλη φορά με τα επόμενα Rafale.

Mέχρι τότε μια συμβουλή στους κυβερνώντες. Η υπερχρησιμοποίηση της επικοινωνίας σύντομα μετατρέπεται σε μπούμεραγκ. Η υπερβολή μετατρέπει τον «θρίαμβο» σε κωμωδία. Και οι κυβερνήσεις, τις πιο πολλές φορές, δεν πέφτουν μέσα στις κραυγές. Αλλά μέσα στα γέλια.

*Από το άρθρο του Κρίτωνα Αργυρίου στο ieidiseis.gr

*Τίτλος του άρθρου από το leftdoor.eu, φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕ (Γιώργος Βιτσάρας)

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Φωτιές: Ενίσχυση δυνάμεων πυρόσβεσης στην Άνδρο – Νέα μέτωπα σε Εύβοια και Κομοτηνή

Νέες πυρκαγιές ξέσπασαν και σήμερα σε διάφορες περιοχές της...

Πυρκαγιές: Πολύ κακή αρχή κ. υπουργέ Κικίλια

Για καλή τύχη της κυβέρνησης, οι φωτιές ξεκίνησαν μετά τις εκλογές....
Διαφήμιση